EXCLUSIV: Versetul care l-a făcut pe criminal să ucidă: “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori”

Vrancea Media a aflat ce scria pe hârtiile pe care criminalul Florentin Puşcoiu i le-a arătat preotului Tudor Marin înainte să-l omoare. Este vorba de un verset din Evanghelia lui Matei, cap. 15 (7), pe care vi-l redăm cu trimitere atât în română, cât şi în italiană, pe contul de Facebook al ucigaşului existând indicii că s-a inspirat şi dintr-o ediţie în italiană a Bibliei când a decis să “pedepsească” un preot român, creştin-ortodox:

Matei 15 – 7: “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori”.

Clic AICI să vezi citatul în limba română!

Matei “I falsi profeti. Guardatevi dai falsi profeti che vengono a voi in veste di pecore, ma dentro son lupi rapaci”

Clic AICI să vezi sursa informaţiei!

În nebunia sa, posedat fiind de necuratul, Puşcoiu considera că părintele Tudor Marin nu este preot. Cu mintea întunecată de diavol, pentru că doar diavolul poate face oamenii să reacţioneze în acest mod, Puşcoiu n-a mai gândit şi a decis să omoare un preot. “Bântuind” prin mai multe biserici, ucigaşul a ajuns şi în Piaţa Unirii, acolo unde a intrat în Biserică şi a comis fapta.

De altfel, astăzi, când a fost întrebat de ce l-a ucis pe preot, Puşcoiu a spus că părintele n-ar fi fost un preot adevărat, moment în care oamenii au început să-l huiduie. Scena s-a petrecut în faţa blocului din Sud în care locuia, pe strada Aleea Echităţii nr. 23, bloc P9.

Foto: Ştefan Borcea (Adevărul de Focşani)

Un cititor al ziarului nostru, Ionel C., ne-a declarat că l-a văzut de mai multe ori în faţa unor biserici din Focşani pe criminal, atât în acest an, cât şi anul trecut: “Era cam ciudat. Nu se comporta normal… L-am observat şi mi-am dat seama că are nişte probleme…

Pe 9 iunie, Florentin a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu prietena sa din Italia, sigla echipei de fotbal AS Roma, dar şi o cruce sub care scrie în italiană “Biserica Sfânta Maria a îngerilor şi martirilor“. Deşi anchetatorii şi rudele spun că Florentin este creştin-ortodox, trebuie dezlegat misterul numeroaselor fotografii făcute în Italia bisericilor catolice. Asta în condiţiile în care pe contul de FB are postată şi o poză din Focşani, cu Teatrul Pastia, însă nici una cu o biserică creştin-ortodoxă, în condiţiile în care a postat 11 poze cu biserici catolice din Italia.

6 Responses to EXCLUSIV: Versetul care l-a făcut pe criminal să ucidă: “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori”

 1. Dan Trofin 17/06/2012 at 14:37

  Cristi, nu ca ar conta, oricum is fan JUVENTUS ..
  dar sigla este de la AS Roma, nu de la SS Lazio 😉

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 17/06/2012 at 14:41

   @ Dan Trofin: Aşa e. Ştiam că e AS Roma (sunt fan al fotbalului italian şi eu 🙂 ), dar din greşeală am scris Lazio Roma. Merci de atenţionare. Corectez acum!

   Răspunde
 2. Cristian 17/06/2012 at 14:55

  Nu inteleg ce relevanta are faptul ca pe facebook are poze cu biserici catolice,poate sa aiba orice orientare religioasa(legala).Fapta in sine trebuie analizata.In plus daca eu de exemplu am poze cu moschei,nu inseamna ca sunt mulsulman,ci doar imi place stilul lor arhitectural!

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 17/06/2012 at 14:59

   @ Cristian: POATE avea relevanţă, dar nu e obligatoriu. Şi asta prin prisma faptului că el a venit cu versete din Biblie la preot înainte să-l omoare. Relevanţa derivă din gândurile cu care a omorât. Gânduri pe care le va spune public, la proces. Vom vedea atunci, deocamdată doar constatăm care sunt împrejurările comiterii faptei.

   Răspunde
 3. Georgel Babiuc 18/06/2012 at 15:27

  Buna ziua,

  mi se pare mie sau voi in fraza asta “Deşi anchetatorii şi rudele spun că Florentin este creştin-ortodox, trebuie dezlegat misterul numeroaselor fotografii făcute în Italia bisericilor catolice. Asta în condiţiile în care pe contul de FB are postată şi o poză din Focşani, cu Teatrul Pastia, însă nici una cu o biserică creştin-ortodoxă, în condiţiile în care a postat 11 poze cu biserici catolice din Italia.”

  insinuati ceva?????

  instigati la ura impotriva Biserici Catolice pt fapta unui crestin ortodox?

  Misterul in ce ar consta? ca de aia l-a ucis pe preot ca si-a facut asta poze in Biserici Catolice? Deci, toti ortodocsi care au vizitat Vaticanul si si-au facut poze si le-au postat aiurea o sa omoare ceva popa ortodox?

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 18/06/2012 at 16:54

   @ Georgel Babiuc: Vrancea Media nu a insinuat nimic. Este doar interpretarea dvs.! Cu stima!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.