ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (II). EXCLUSIV: Situație încordată la Liceul Pedagogic din Focșani. O profesoară de Engleză ar fi fost schimbată de la o clasă, după o intervenție neprincipială.

UPDATE: Oficiali din cadrul Liceului Pedagogic ne-au contactat pentru a ne transmite că tentativa de înlocuire a profesoarei de Engleză a fost parțial reușită, însă până la urmă lucrurile n-au fost puse oficial în practică deoarece a existat o opoziție fermă din partea mai multor cadre didactice.

*

Atmosfera din cadrul Liceului Pedagogic este extrem de încordată din cauza evenimentelor din ultimii ani, a instabilității de la nivelul conducerii, surse ale ziarului vorbind despre scăderea imaginii unității de învățământ respective până la un nivel deloc îmbucurător pentru elevi și părinți.

Ultimele evenimente neplăcute s-au produs la începutul de an școlar 2017 – 2018, atunci când se fac încadrările profesorilor la clase. Una dintre profesoarele din cadrul liceului, titularizată la o școală postliceală particulară și ajunsă în condiții nu foarte clare la Pedagogic, este acuzată că a făcut intervenții la Inspectorat pentru a face permutări de profesori la clasa unde va fi diriginte.

La una din clasele din ciclul liceal se predă Engleză intensiv, iar elevii dau o testare pentru a putea fi admiși. Profesoara respectivă știa că va fi diriginte acolo și ar fi încercat prin diverse presiuni asupra profesoarei de engleză și a conducerii școlii să admită în clasă doi elevi care la proba scrisă au obținut 3, în condițiile în care era nevoie de un minim 6. S-a întâmplat asta la sfârșitul lunii august.

Profesorul și conducerea școlii nu au acceptat să facă 6 din 3 fapt pentru care viitoarea dirigintă s-a dus la IȘJ Vrancea să se plângă și să spună că nu vrea ca profesoara de Engleză care nu a cedat presiunilor să mai predea la clasa respectivă. Ei bine, dorința i s-a îndeplinit, iar profesoara a fost schimbată de la clasă. Acest aspect consider că aduce o pată asupra unității de învățământ. Este trist că o parte din școală este subordonată politic, din punctul meu de vedere, iar unii profesori intrați în sistem pe ușa din dos ajung să taie și să spânzure”, ne-a declarat sursa noastră. Vom reveni cu detalii. (Leo M.)

One Response to ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (II). EXCLUSIV: Situație încordată la Liceul Pedagogic din Focșani. O profesoară de Engleză ar fi fost schimbată de la o clasă, după o intervenție neprincipială.

  1. Stroe vasilica 19/09/2017 at 21:18

    Invatamantul ROMANESC care in cap,,,,!!!!!!DA DEA BERBELEACUL!!!!SCADE VALORIC….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE