EXCLUSIV: Profesorul de la Coteşti, acuzat că şi-a sărutat o elevă în timpul orei de sport, are o rudă în Serviciul Român de Informaţii Vrancea

Vrancea Media, primul ziar din judeţ care a anunţat, în exclusivitate, acuzaţiile aduse profesorului de sport de la Coteşti (sat Budeşti), ştirea fiind apoi preluată şi de celelalte cotidiene locale, dar şi de televiziunile naţionale, vine astăzi cu noi detalii, prezentate tot în exclusivitate, despre subiectul care a încins spiritele în Vrancea în ultimele săptămâni.

Profesorul de educaţie fizică şi sport Gheorghe (George) Petrescu a devenit de foarte mulţi ani o “sperietoare” locală, datorită influenţei şi puterii pe care a spus că le are, încercând să transmită celor din jur faptul că nu vor putea  avea câştig de cauză, vreodată, în faţa lui, indiferent de context. La Coteşti se vorbeşte din ce în ce mai des despre relaţiile pe care Petrescu le-ar avea în SRI Vrancea, acolo unde ar lucra cumnatul său. Sora profesorului de sport este angajată la Prefectura Vrancea, un alt argument pentru Petrescu să creadă că va ieşi basma curată din scandalul scos la iveală luna trecută.

Sala de sport de la Coteşti, unde s-ar fi întâmplat grozăvia. Petrescu este cel din planul secund, în fotografie!

Din aceste motive, Petrescu s-a arătat destul de sigur pe sine în ultima perioadă, după ce a fost acuzat că ar fi abuzat de două din elevele sale, în ultimele luni. Conform informaţiilor deţinute de Vrancea Media, părinţii fetiţelor se tem în continuare de influenţa profesorului, astfel că îşi pun întrebarea dacă dosarul va fi analizat corect de către membrii comisiei care a primit sarcina să facă ancheta în acest caz.

Pe de o parte, există plângerea formulată de mama fetiţei de la Şcoala Budeşti, G. M. R., care a detaliat comisiei de anchetă exact ce a aparut si in presă la vremea scandalului.  Pe de altă parte, mai există o acuzaţie de abuz, însă la Şcoala Coteşti, acolo unde o colegă de-a lui Petrescu, învăţătoarea Alexe, a susţinut că acum câteva luni fetiţa ei, A. A., ar fi fost, de asemenea, abuzată. Familia Alexe n-a făcut însă plângere decât la Poliţie, astfel că la ora actuală, este în discuţia comisiei de cercetare doar plângerea formulată în cazul fetiţei G. M. R., de la Şcoala Budeşti.

Declaraţia care-l poate “îngropa” pe Petrescu

Ancheta este aproape finalizată iar aceasta conţine elemente care îl incriminează clar pe profesor. Este vorba atât despre declaraţia fetiţei pe care Petrescu ar fi sărutat-o, dar şi de declaraţia altei fetiţe din aceeaşi clasă, martor în acest caz. În momentul în care profesorul a rămas singur cu G. M. R., în sala de sport, trimiţându-le pe alte două eleve de 9 ani după un zid despărţitor, una din fete a auzit-o pe G. M. R. cum spunea: “Încetaţi, domnule profesor!” Această declaraţie este la dosar şi poate constitui un element cheie în decizia finală. O astfel de expresie folosită de George Petrescu şi faptul că a trimis două eleve să stea după un perete, pentru a rămâne singur cu G. M. R., nu poate demonstra decât că a urmărit ceva imoral şi, probabil, nelegal (ancheta procurorilor urmează să facă lumină pe linie penală).

Practic, având în vedere declaraţia presupusei victimei şi a martorei, Consiliul de Administraţie al Şcolii Budeşti, alcătuit din 11 membri, nu are nici un argument pentru a nu-l sancţiona pe Petrescu, indiferent că e vorba despre mustrare, avertisment sau de o altă sancţiune mai mare. Problema este că primele două sancţiuni nu vor avea repercursiuni asupra lui Petrescu, iar acesta va putea activa în continuare în învăţământ şi, mai mult, va putea candida pentru funcţia de director, aşa cum, de altfel, intenţionează.

Petrescu a schimbat sindicatul!

Până marţi, 14 iunie, când se va da o decizie în acest caz, vor continua “mişcările de trupe”, conform informaţiilor pe care le deţinem. Petrescu încearcă să se poziţioneze cât mai bine astfel încât să obţină 6 voturi pro din 11 pentru a scăpa basma curată. Nu întâmplător, poate, el a plecat din Sindicatul FEN de la Coteşti la Sindicatul FSLI, chiar zilele trecute, acolo unde se regăsesc doi dintre profesorii care fac parte din comisia de anchetă. Iar în ceea ce priveşte componenţa Consiliului de Administraţie, acesta este împărţit, la ora actuală, în două tabere. Una doreşte sancţionarea lui Petrescu, alta vrea să-l scape. Scorul, deocamdată, ca să ne exprimăm sportiv, este de 6 la 5 în defavoarea lui Petrescu, însă până luni se pot produce schimbări. Surse din CA ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că presiunea părinţilor este constantă şi că Petrescu ar putea fi sancţionat. Din Consiliul de Administraţie, care va da marţi decizia, face parte şi primarul Dorel Bolovan.

Negocieri privind sancţiunea?

Tot conform unor informaţii aflate de jurnaliştii noştri, Petrescu ar fi fost întrebat dacă acceptă o sancţiune minoră, pentru ca Şcoala Budeşti să iasă bine la capitolul imagine, cei de acolo realizând că deja numele instituţiei a fost târât într-un scandal naţional. Petrescu ar fi refuzat, spunând că nu este vinovat. Cei care-l cunosc îl descriu ca pe un tip violent în limbaj,  un individ care înjură şi vorbeşte extrem de violent atunci când ceva nu-i convine. Profesorul de sport a declarat când a izbucnit scandalul că mama elevei A. A. are ceva personal cu el şi vrea să-l împiedice să ajungă, din nou, director. Numai că la Şcoala Budeşti este vorba de acuzaţia altei eleve, G. M. R., cu părinţi consideraţi liniştiţi, săraci, la locul lor în societate. În altă ordine de idei, George Petrescu este văzut în Coteşti drept un ins de modă veche care, deşi are un Audi, nu şi-a băgat internet acasă şi se duce la un vecin pentru a vedea ştirile care apar despre el pe site-urile ziarelor.

Condurache, mai foloseşti multe poze realizate de Vrancea Media?

PS: Aşteptăm ca mass-media locală să preia şi aceste informaţii date de Vrancea Media şi să se bată apoi, eventual, cu pumnul în piept. Asta după ce, de exemplu, Ziarul de Vrancea a folosit pe prima pagină a ediţiei tipărite din 27 mai, o fotografie realizată exclusiv de reporterii ziarului nostru, la un meci jucat la Coteşti, acolo unde George Petrescu răspunde şi de echipa de fotbal. Iată, mai jos, fotografia în cauză, pe care Vrancea Media a cedat-o şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, nu şi Ziarului de Vrancea, care şi-a permis să o folosească, fără a avea un accept din partea Vrancea Media. Şi vorbim aici de un drept de proprietate. O noţiune pe care famiglia Condurache n-a reglat-o încă în redacţia sa, mai ales că nu este prima dată când ZdV foloseşte poze realizate de Vrancea Media, fără a preciza sursa foto!

George Petrescu s-a remarcat şi la fotbal, datorită scandalurilor pe care le-a făcut la mai multe meciuri

9 Responses to EXCLUSIV: Profesorul de la Coteşti, acuzat că şi-a sărutat o elevă în timpul orei de sport, are o rudă în Serviciul Român de Informaţii Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.