EXCLUSIV: Profesorul de la Coteşti, acuzat că şi-a sărutat o elevă în timpul orei de sport, are o rudă în Serviciul Român de Informaţii Vrancea

Vrancea Media, primul ziar din judeţ care a anunţat, în exclusivitate, acuzaţiile aduse profesorului de sport de la Coteşti (sat Budeşti), ştirea fiind apoi preluată şi de celelalte cotidiene locale, dar şi de televiziunile naţionale, vine astăzi cu noi detalii, prezentate tot în exclusivitate, despre subiectul care a încins spiritele în Vrancea în ultimele săptămâni.

Profesorul de educaţie fizică şi sport Gheorghe (George) Petrescu a devenit de foarte mulţi ani o “sperietoare” locală, datorită influenţei şi puterii pe care a spus că le are, încercând să transmită celor din jur faptul că nu vor putea  avea câştig de cauză, vreodată, în faţa lui, indiferent de context. La Coteşti se vorbeşte din ce în ce mai des despre relaţiile pe care Petrescu le-ar avea în SRI Vrancea, acolo unde ar lucra cumnatul său. Sora profesorului de sport este angajată la Prefectura Vrancea, un alt argument pentru Petrescu să creadă că va ieşi basma curată din scandalul scos la iveală luna trecută.

Sala de sport de la Coteşti, unde s-ar fi întâmplat grozăvia. Petrescu este cel din planul secund, în fotografie!

Din aceste motive, Petrescu s-a arătat destul de sigur pe sine în ultima perioadă, după ce a fost acuzat că ar fi abuzat de două din elevele sale, în ultimele luni. Conform informaţiilor deţinute de Vrancea Media, părinţii fetiţelor se tem în continuare de influenţa profesorului, astfel că îşi pun întrebarea dacă dosarul va fi analizat corect de către membrii comisiei care a primit sarcina să facă ancheta în acest caz.

Pe de o parte, există plângerea formulată de mama fetiţei de la Şcoala Budeşti, G. M. R., care a detaliat comisiei de anchetă exact ce a aparut si in presă la vremea scandalului.  Pe de altă parte, mai există o acuzaţie de abuz, însă la Şcoala Coteşti, acolo unde o colegă de-a lui Petrescu, învăţătoarea Alexe, a susţinut că acum câteva luni fetiţa ei, A. A., ar fi fost, de asemenea, abuzată. Familia Alexe n-a făcut însă plângere decât la Poliţie, astfel că la ora actuală, este în discuţia comisiei de cercetare doar plângerea formulată în cazul fetiţei G. M. R., de la Şcoala Budeşti.

Declaraţia care-l poate “îngropa” pe Petrescu

Ancheta este aproape finalizată iar aceasta conţine elemente care îl incriminează clar pe profesor. Este vorba atât despre declaraţia fetiţei pe care Petrescu ar fi sărutat-o, dar şi de declaraţia altei fetiţe din aceeaşi clasă, martor în acest caz. În momentul în care profesorul a rămas singur cu G. M. R., în sala de sport, trimiţându-le pe alte două eleve de 9 ani după un zid despărţitor, una din fete a auzit-o pe G. M. R. cum spunea: “Încetaţi, domnule profesor!” Această declaraţie este la dosar şi poate constitui un element cheie în decizia finală. O astfel de expresie folosită de George Petrescu şi faptul că a trimis două eleve să stea după un perete, pentru a rămâne singur cu G. M. R., nu poate demonstra decât că a urmărit ceva imoral şi, probabil, nelegal (ancheta procurorilor urmează să facă lumină pe linie penală).

Practic, având în vedere declaraţia presupusei victimei şi a martorei, Consiliul de Administraţie al Şcolii Budeşti, alcătuit din 11 membri, nu are nici un argument pentru a nu-l sancţiona pe Petrescu, indiferent că e vorba despre mustrare, avertisment sau de o altă sancţiune mai mare. Problema este că primele două sancţiuni nu vor avea repercursiuni asupra lui Petrescu, iar acesta va putea activa în continuare în învăţământ şi, mai mult, va putea candida pentru funcţia de director, aşa cum, de altfel, intenţionează.

Petrescu a schimbat sindicatul!

Până marţi, 14 iunie, când se va da o decizie în acest caz, vor continua “mişcările de trupe”, conform informaţiilor pe care le deţinem. Petrescu încearcă să se poziţioneze cât mai bine astfel încât să obţină 6 voturi pro din 11 pentru a scăpa basma curată. Nu întâmplător, poate, el a plecat din Sindicatul FEN de la Coteşti la Sindicatul FSLI, chiar zilele trecute, acolo unde se regăsesc doi dintre profesorii care fac parte din comisia de anchetă. Iar în ceea ce priveşte componenţa Consiliului de Administraţie, acesta este împărţit, la ora actuală, în două tabere. Una doreşte sancţionarea lui Petrescu, alta vrea să-l scape. Scorul, deocamdată, ca să ne exprimăm sportiv, este de 6 la 5 în defavoarea lui Petrescu, însă până luni se pot produce schimbări. Surse din CA ne-au declarat, sub protecţia anonimatului, că presiunea părinţilor este constantă şi că Petrescu ar putea fi sancţionat. Din Consiliul de Administraţie, care va da marţi decizia, face parte şi primarul Dorel Bolovan.

Negocieri privind sancţiunea?

Tot conform unor informaţii aflate de jurnaliştii noştri, Petrescu ar fi fost întrebat dacă acceptă o sancţiune minoră, pentru ca Şcoala Budeşti să iasă bine la capitolul imagine, cei de acolo realizând că deja numele instituţiei a fost târât într-un scandal naţional. Petrescu ar fi refuzat, spunând că nu este vinovat. Cei care-l cunosc îl descriu ca pe un tip violent în limbaj,  un individ care înjură şi vorbeşte extrem de violent atunci când ceva nu-i convine. Profesorul de sport a declarat când a izbucnit scandalul că mama elevei A. A. are ceva personal cu el şi vrea să-l împiedice să ajungă, din nou, director. Numai că la Şcoala Budeşti este vorba de acuzaţia altei eleve, G. M. R., cu părinţi consideraţi liniştiţi, săraci, la locul lor în societate. În altă ordine de idei, George Petrescu este văzut în Coteşti drept un ins de modă veche care, deşi are un Audi, nu şi-a băgat internet acasă şi se duce la un vecin pentru a vedea ştirile care apar despre el pe site-urile ziarelor.

Condurache, mai foloseşti multe poze realizate de Vrancea Media?

PS: Aşteptăm ca mass-media locală să preia şi aceste informaţii date de Vrancea Media şi să se bată apoi, eventual, cu pumnul în piept. Asta după ce, de exemplu, Ziarul de Vrancea a folosit pe prima pagină a ediţiei tipărite din 27 mai, o fotografie realizată exclusiv de reporterii ziarului nostru, la un meci jucat la Coteşti, acolo unde George Petrescu răspunde şi de echipa de fotbal. Iată, mai jos, fotografia în cauză, pe care Vrancea Media a cedat-o şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, nu şi Ziarului de Vrancea, care şi-a permis să o folosească, fără a avea un accept din partea Vrancea Media. Şi vorbim aici de un drept de proprietate. O noţiune pe care famiglia Condurache n-a reglat-o încă în redacţia sa, mai ales că nu este prima dată când ZdV foloseşte poze realizate de Vrancea Media, fără a preciza sursa foto!

George Petrescu s-a remarcat şi la fotbal, datorită scandalurilor pe care le-a făcut la mai multe meciuri

9 Responses to EXCLUSIV: Profesorul de la Coteşti, acuzat că şi-a sărutat o elevă în timpul orei de sport, are o rudă în Serviciul Român de Informaţii Vrancea

 1. dragosdadyy 11/06/2011 at 00:41

  chiar nu vedeti ca luati in considerare numai parerea unei femei n… adica corect profesorul nu e usa de biserica dar e o chestie sa loveasca in imaginea acestui om
  pacat de faptul ca unii au mai studiat si dreptul

  Răspunde
 2. maria 11/06/2011 at 09:08

  Au mai fost cazuri,vezi Gheonea Alecu Tataranu in 2007.Va exista o stransa colaborare intre Politie si ISJ ca dl Petrescu sa fie scos basma curata.Ba mai mult,cei care l-au demascat vor fi tarati in procese de calomnie.”The land of choice ” nu ofera nici o sansa celor onesti.Poate isi vor gasi dreptatea pe lumea cealalta dar daca e vreun sef roman pe acolo ma indoiesc.Felicitari ziaristilor care s-au ocupat de caz.Fara voi chiar ca am fi in popor de zombi.

  Răspunde
 3. dan butnaru 11/06/2011 at 14:36

  Acest profesor este acuzat de fapte penale. Nu inteleg in ce calitate Consiliul de Administratie al unei scoli este pus sa judece fapte de natura penala. Dansii pot judeca eventual in momentul cand exista o sentinta. In acest moment nu este de competenta lor sa judece asa ceva. Mama fetei se pare ca nu are probe sa demonstreze niciun fel de infractiune si incearca presiuni pe alte cai. Cel putin filmul cu declaratia fetei postat in Ziarul de Vrancea pare o facatura grosolana, contradictiile de limbaj sunt evidente pentru orice om obiectiv. Eu in locul domnilor din Consiliu mi-as declina competenta si as astepta sentina in cazul in care acest caz este cercetat de vreo instanta, daca nu este cercetat l-as declara pe domnul profesor nevinovat pentru ca nu exista nicio proba pentru un alt verdict.

  Răspunde
 4. abc 12/06/2011 at 12:55

  Amice DB, ma scuzi dar trebuie sa iti spun ca nu ai dreptate.Politia examineaza fapta sub aspecte penale iar CA al scolii sub aspectul incalcarii regulamentelor scolare.Scoala nu poate sa-l trimita la puscarie iar Politia si Parchetul nu-l pot sanctiona disciplinar.Daca un asa zis intelectual poate sa scoata astfel de perle,imi imaginez ce a inteles o baba de la Cotesti din toata treaba asta.

  Răspunde
 5. dan butnaru 12/06/2011 at 14:49

  @ abc
  Stimate eu nu am vizavi de acest caz decat informatiile prezentate in presa. Ori din presa nu rezulta ca ar fi incalcat regulamentul scolar in vreun fel, deci am presupus logic ca vor sa-l ancheteze pentru aceleasi fapte pentru care, asa cum spui tu, deja il ancheteaza Politia si care inca, cel putin din cate stiu eu, nu s-a pronuntat. Daca tu stii mai multe spune. Presupun ca faptul de a avea rude la SRI nu constituie o incalcare a regulamentului scolar.

  Răspunde
  • Cristi IRIMIA 12/06/2011 at 14:53

   @ Stimabile Dan Butnaru, dacă a săruta si pipăi o elevă (conform declaraţiei elevei şi coroborat cu declaraţia martorilor) nu înseamnă că încalci regulamentul şcolar înseamnă, cu toată consideraţia pe care ţi-o port adesea, că ai luat-o rău razna! Fără supărare!

   Răspunde
 6. dan butnaru 12/06/2011 at 16:48

  @ Cristi Irimia
  Ce spuneti dumneavoastra domnu Irimia nu este dovedit, deci nu poate constitui baza unei sentinte. Si eu am fost si probabil ca voi mai fi victima a tot felul de scorneli deci atat timp cat nu exista nicio proba palpabila ci doar declaratii ale unei mame care se afla demult in conflict cu respectivul profesor, imi permit sa am rezerve. Asta fac eu, dumneavoastra desigur puteti sa-l faceti terci pe respectivul om si nu pot decat sa va doresc sa va aflati o data in aceeasi situatie ca dansul si sa aveti norocul sa beneficiati de rationamentul unui om obiectiv. Pe mine nu ma deranjeaza sa fiu impotriva unui curent de isterie atat timp cat cred ca ma aflu de partea unei cauze juste, dar ii inteleg si pe cei care nu isi pot permite acest lucru din varii motive.

  Răspunde
 7. abc 13/06/2011 at 18:15

  Dan Butnaru.Interesant totusi.Imi amintesti de Henry Fonda in “12 Angry Men” directed by Sidey Lumet in 1957.Nevinovat daca nu ai probe sa dovedesti ca este vinovat.

  Răspunde
 8. dan butnaru 14/06/2011 at 01:12

  @ abc
  Si tu cum ai vrea sa fie ? 😀 . In paranteza vorbind, declaratiile minorilor trebuie confirmate ca reale de catre un psiholog criminalist si atunci devin probe. E un indiciu oferit dezinteresat doritorilor si doritoarelor de dreptate. Daca nu se apeleaza la acest specialist atunci avem un mare semn de intrebare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.