EXCLUSIV: Prefectura a emis Ordinul de încetare de drept a mandatului primarului comunei Reghiu, Răduță Macovei, condamnat penal definitiv încă din 2017. Macovei este ținut în brațe de Marian Oprișan, iar acum încearcă să tragă de timp cu ajutorul judecătorilor vrânceni!.

Miercuri, 10 octombrie a. c., Prefectura Vrancea a emis Ordinul de încetare de drept a mandatului primarului PSD de la Reghiu, Răduță Macovei (foto), cel care a fost condamnat definitiv de instanță (încă din 28 iunie 2017) pentru două fapte de conflict de interese, interzicându-i-se, totodată, să ocupe funcții publice timp de 10 ani. Timp de mai bine de un an, secretarul UAT Reghiu, Marius Mușat, nu a întocmit referatul pe care trebuia să-l înainteze Prefecturii, astfel încât aceasta să emită ordinul de încetare de drept a mandatului. Abia pe 4 octombrie a. c. secretarul UAT Reghiu a trimis Prefecturii referatul, primarul Macovei rămânând astfel în funcție deși avea o condamnare penală definitivă.

Macovei a contestat ordinul Prefectului, iar luni, 29 octombrie, se va judeca cererea sa, pe cale de ordonanță președințială, fondul urmând a avea loc peste câteva luni. Practic, primarul Răduță Macovei încearcă să tragă de timp, nedorind cu niciun chip să respecte decizia definitivă a instanței de judecată și legislația în vigoare, care nu-i mai permit să ocupe funcția de primar. Macovei face acest lucru pentru că este protejat de Marian Oprișan, baronul PSD de Vrancea. Lui Oprișan îi convine, se pare, să aibă un primar condamnat penal în funcție, deși vorbește mereu de înfăptuirea justiției într-un stat de drept.

La Reghiu, liberalul Neculai Nemuț s-a zbătut pentru intrarea în legalitate mai mult decât autoritățile locale și județene, demersurile sale forțând practic Ministerul Afacerilor Interne să intervină în Vrancea. Mai jos puteți citi răspunsul primit de Neculai Nemuț de la MAI. (Ed. O.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.