EXCLUSIV: Daniela Cimpoieru, președinte al Judecătoriei Panciu, sancționată disciplinar printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Judecătoarea Daniela Cimpoieru (foto), președinte al Judecătoriei Panciu, a fost sancționată disciplinar de către Inspecția Judiciară, decizie confirmată de Înalta Curte, după ce Secția de judecători a CSM o scosese basma curată. Decizia ÎCCJ este definitivă și va duce, conform informațiilor noastre, la pierderea funcției de președinte al Judecătoriei, după ce Curtea de Apel Galați va comunica instanței păncene o notificare în acest sens.

Daniela Cimpoieru a fost sancționată cu tăierea salariului în cuantum de 20% pe o perioadă de 6 luni, deoarece a avut o atitudine nedemnă față de unii colegi și avocați, cărora li s-a adresat într-un mod nepoliticos, de mai multe ori.

Iată decizia dată ieri de Înalta Curte de Casație și Justiție:

Minuta deciziei civile nr. 174.

Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.29J din 4 octombrie 2017, pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.21/J/2016.

Casează hotărârea atacată şi, rejudecând:

– admite în parte acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Cimpoeru Daniela, judecător în cadrul Judecătoriei Panciu;

– în temeiul art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pârâtei Cimpoeru Daniela, judecător în cadrul Judecătoriei Panciu, sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.t) teza a doua din aceeaşi lege;

– respinge, ca neîntemeiate, acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Cimpoeru Daniela, judecător în cadrul Judecătoriei Panciu, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit.a), lit.c) şi lit.m) teza a doua din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 3 octombrie 2018.

Vrancea Media i-a solicitat un punct de vedere judecătoarei Daniela Cimpoieru, însă aceasta nu a comentat până la ora publicării acestui articol decizia ÎCCJ. În măsura în care aceasta ne va trimite un punct de vedere, îl vom publica. (Cr. Irimia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.