Eveniment la Casa de Cultură din Odobești: ”Armata Română și Reîntregirea Teritoriilor Românești”

Primăria și Casa de Cultură din Odobești vă invită vineri, 10 mai 2019, la evenimentul Armata Română și Reîntregirea Teritoriilor Românești. Manifestarea este dedicată sacrificiilor Armatei Române pentru desăvârșirea unirilor succesive din 27 Martie 1918 (Basarabia), 28 Noiembrie 1918 (Bucovina) și 1 Decembrie 1918 (Transilvania), care au dus la constituirea României Mari. Delegații românilor din Basarabia, Bucovina și Transilvania au votat pe parcursul anului 1918, Unirea cu Regatul României. Actul politic însă a fost desăvârșit prin jertfele soldaților români care au luptat și după 1 Decembrie pentru a elibera teritoriile românești și a garanta transformarea voinței politice în realitate.

Manifestarea de la Odobești va începe la ora 11, în Centrul Civic, cu un recital extraordinar, susținut de Muzica Militară a Garnizoanei din Focșani, dirijată de Locotenent Bogdan CIURARU. Ziua este aleasă simbolic, 10 Mai fiind până la instalarea regimului comunist, Ziua Națională a României. Se dorește, refacerea legăturii cu istoria recentă și reluarea tradiției concertelor în aer liber de la Odobești, susținute cu ani în urmă de Muzica Militară din Focșani.

Momentul va continua la Sala de lectură a Bibliotecii Publice unde, de la ora 12, Generalul de Brigadă Dr. Adrian STROEA, va susține o conferință despre rolul și sacrificiile Armatei Române pentru desăvârșirea Unirii. Expozeul va cuprinde și o pagină de istorie locală, fiind evocați Generalul Ioan RAȘCU și Colonelul Otto Erich BENEDICT.
Evenimentul este realizat de Casa de Cultură din Odobești, în parteneriat cu Liceul Teoretic și Liceul Tehnologic din localitate, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Odobești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.