Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, beneficiarii unui proiect ERASMUS +

Federatia Agrostar proiect BioterraÎn cadrul Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti se vor desfăşura în perioada 1 septembrie 2014- 31 august 2016 activităţile proiectului european „Be a European School Teacher” (BEST), proiect ce face parte din programul Erasmus +, Acţiunea cheie 2, Parteneriate strategice doar între şcoli, finanţat de Comisia Europeană şi aprobat de ANPCDEFP. Coordonatorul proiectului este o instituţie şcolară din Turcia, iar ceilalţi parteneri sunt din Polonia, Italia şi Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” din Buzău, România.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătățirea competenţelor cheie ale elevilor, conştientizarea cetăţeniei europene, dezvoltarea cunoştinţelor sociale şi culturale referitoare la ţările europene, promovarea integrării sociale, dar şi formarea profesorilor în urma schimburilor de experienţă în care se vor aborda teme ca management educaţional, managementul clasei de elevi, problemele elevilor, predarea disciplinelor ştiințe, limbi străine, limba maternă, etică și religie, educație fizică și sport, educație artistică, educaţie tehnologică.

În primul an de proiect, vor avea loc mobilităţi a câte cinci profesori şi patru elevi în Turcia (ianuarie- februarie 2015), iar în al doilea semestru Liceul Teoretic din Odobeşti va găzdui 15 profesori şi 12 elevi din cadrul instituţiilor partenere. În al doilea an de proiect, se vor realiza mobilităţi la Buzău şi în Polonia. Italia se va ocupa organizarea unor activităţi on line la care vor participa toţi partenerii prin video-conferinţă.

Deja s-a constituit echipa de proiect, iar managerul acestuia este prof. Alina Elena Galan. S-a început deja selecţia elevilor care vor participa, selecţie care se derulează în mai multe etape.

Acest articol reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar AN şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru nicio informaţie transmisă. 

Prof. Alina Elena Galan

2 Responses to Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, beneficiarii unui proiect ERASMUS +

  1. florentina_barjan 03/04/2016 at 13:31

    Imi place foartemult aceasta scoala pentru ca am fosts si eu la acea scoala dar numai ca a trebuit sa ma mut la scoala speciala din focsani”scoala””elena doamna “da in tradevar este frumos si aicia dar mai mult imi placea la acea scoala

    Răspunde
  2. florentina_barjan 03/04/2016 at 13:37

    Comentariul pe care lam facut acum doua minute a fost facut de catre mine pentru toti profesori mei cei dragi si fosti mei colegi din clasa a sasea iar acuma in clasa a saptea atrebuit ca sa ma duc la scoala de surzi

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE