Elevii de liceu, nevoiţi sa-şi cumpere manualele de limba română

In depozitul Inspectoratului Scolar Judetean au ajuns aproape toate manualele pentru care au fost facute comenzi la tipografii, cu doua exceptii. Limba si literatura romana pentru clasele a IX-a, a X-a, a IX a si a XII nu vor fi distribuite gratuit si nici manualele de matematica ale caror autor este Mircea Ganga. “ Sunt primite in proportie de 95 % din manualele comandate. Avem si situatii negative.

Avem edituri care nu ne-au onorat comenzile. Avem editura “Art” unde avem romana de clasa a IX – XII care nu ne-o da gratuit. Aceasta carte elevii o vor gasi la vanzarea libera. Mai este manualul scris de Ganga, foarte cautat la noi in judet, pentru clasele a IX a si a X-a, un manual cerut care va fi gasit numai in piata libera. In rest manualele sunt in depozit.

Speram ca la 1 septembrie toate manualele sa fie in scoli ”, ne-a spus Maricica Gheorghe, reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Se pare ca editurile respective nu au fost de acord cu pretul oferit de ISJ, preferand sa vanda manualele in librarii. Ministerul Educatiei Nationale a alocat judetului Vrancea, pentru achizitionarea de manuale, suma de 378.065 lei. Comenzile au fost făcute în baza nevoilor din scoli, iar pentru fiecare materie s-a comandat între 30 si 60% din necesar.(Radio Dada)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.