Elevii de la Şcoala “Nicolae Iorga“ (nr. 1 Sud) se mută la “Bariţiu”, iar pentru Şcoala “Ştefan cel Mare” s-a făcut un compromis

Elevii de la Scoala “ Nicolae Iorga “ vor invata in acest nou an scolar in sediul fostei Universitati “ George Baritiu “. Primaria Focsani a incheiat un nou acord cu proprietarii cladirii pentru inchirierea spatiului inca un an. Municipalitatea va aloca 104 mii lei pentru plata chiriei. Cladirea Scolii nr. 1 din Sud intra in reabilitare, dupa modelul Scolii “Stefan cel Mare”, deja incepandu-se mutarea actelor si a materialelor didactice.

Aproape 600 de elevi din 23 de clase vor veni la ore la “Baritiu”, si vor invata intr-un singur schimb, dimineata. De data aceasta lucrurile vor sta mai bine. Aproape toti copii locuiesc in Sud si astfel nu se mai pune problema asigurarii transportului. Şcoala „Nicolae Iorga“ din cartierul Sud a fost data in folosinta in 1978 si pana acum nu a beneficiat de reparatii capitale. Acum cladirea va fi reabilitata cu fonduri europene. Proiectul „Reabilitare Modernizare si dotări Şcoala Nr. 1 ,,Nicolae Iorga” are o valoare de 3,6 milioane de lei si o perioadă de executie de 15 luni.

Primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a renuntat la jumatate din suma ceruta initial de la bugetul local, iar consilierii par hotarati sa aprobe locarea de noi fonduri pentru continuarea lucrarilor de reabilitare a celei mai mari unitati de invatamant din Focsani. Daca luna trecuta Bacinschi cerea 800 de mii de lei, de data aceasta s-a limitat la 400 de mii de lei, bani care spune ca vor fi folositi pentru sistematizare si împrejmuire la unitatea de învătămant.

Lucrarile de reabilitare a cladirii au fost terminate, ultimele retusuri fiind facute pe cheltuiala constructorului cu promisiunea de recuperare a banilor, iar elevii pot incepe anul scolar acolo. Probleme mai sunt cu amenajarea curtii si cu mobilierul, pentru care nu s-a reusit achizitia desi bani au fost si a fost si timp destul la dispozitia autoritatii locale. Se pare ca noul an scolar va incepe la “Stefan cel Mare” in cladire noua cu mobilier vechi. (Radio Dada)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.