Elevi vrânceni premiați la Concursul Național de Comunicări Științifice de Geografie

În perioada 17-20 iulie 2017, la Târgu Secuiesc, s-a desfășurat faza națională a Concursului de Comunicări Științifice la disciplina Geografie. Peste 100 de elevi pasionați de geografie, din toate județele țării, și-au susținut comunicările științifice în cadrul a trei secțiuni: geografie fizică, geografie umană și geografia mediului.

Din partea județului Vrancea au participat elevii Alexandra Olteanu de la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani și Bogdan Marian Barbu de la Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu” Focșani. Ambii au obținut premii speciale la secțiunile la care au concurat.

Alexandra Olteanu a susținut comunicarea ”Aspecte de geografie istorică și toponimie în bazinul Milcovului” sub îndrumarea profesorului Dănuț Săcrieru iar Bogdan Marian Barbu a realizat ”Observații asupra calității unor izvoare minerale din Subcarpații Vrancei” sub coordonarea profesorului Răzvan Săcrieru. Elevii au făcut dovada dobândirii unor abilități în redactarea și susținerea unei lucrări științifice având ca tema un aspect geografic din județul natal. Comunicările au suscitat interesul comisiei examinatoarea și a celorlalți participanți generând întrebări și discuții constructive.
Din partea ISJ Vrancea, inspectorul de specialitate prof. dr. Vasile Ovidiu Allen a făcut parte din Comisia Centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE