Elevi din Adjud și Mărășești, în proiectul cultural european „Eu nu-mi voi uita eroii!“

Actiune Catalin Mocanu Mausoleul Marasesti

Joi, 27 martie 2014, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, elevi de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu“ din Mărășești, care au participat în perioada august 2013-februarie 2014 la proiectul european „Să nu ne uităm eroii!“, finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) prin Programul T.I.A. – Acțiunea 1.2 – Inițiative ale Tinerilor și derulat de Asociația „Voluntariat pentru viață“ din Mărășești, au fost ghizi la Mausoleul din Mărășești pentru colegi de-ai lor de la Școala Gimnazială „Principele Radu“ și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș“ din Adjud.

Acțiunea a fost, în fapt, o prelungire a proiectului derulat la Mărășești, incluzând cele două organizații școlare din Adjud și fiind menită să sensibilizeze elevii în domeniul patrimoniului cultural.

La această activitate cultural-educativă au participat prof. Any Mary Drăgan, inițiatoarea proiectului european „Să nu ne uităm eroii!“, prof. Cătălin Mocanu, președintele Asociației „Voluntariat pentru viață“ din Mărășești, jur. Daniel Drăgan, directorul Căminului pentru persoane vârstnice „O nouă șansă“ din Mărășești – voluntar, prof. Mihaela Armencea – directorul Școlii Gimnaziale „Principele Radu“ – Adjud, prof. Valentin Mitrofan, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“ – Adjud și cadre didactice de la cele două școli adjudene.

Scopul proiectului a fost susținerea dialogului intercultural între tinerii din comunități și medii sociale diverse și promovarea educației nonformale. O contribuție deosebită la realizarea acțiunii a avut-o primarul municipiului Adjud, ing. Constantin Armencea, căruia îi mulțumim și pe această cale peentru sprijinul acordat“, a precizat profesorul Cătălin Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.