După București, Vrancea intră sub asediul presiunii activiștilor LGBT prin activități ”educaționale”?

După ce, în București, liceenii au fost duși cu liste de către profesori la o dezbatere cu activiști LGBT pe tema educației sexuale, cu vizionarea unui film cu scene de sex între doi bărbați, dintre care unul este bolnav de SIDA si cu prezentarea actului sexual homosexual cu potențial de infectare cu SIDA drept o dovadă de iubire între cei doi, se pare că a venit rândul Vrancei să intre in colimatorul activiștilor LGBT.

Urmare a unui protocol încheiat între Inspectoratul Școlar Vrancea și Consiliile Americane pentru Educație Internațională prin care s-a stabilit “derularea unor acțiuni de educație extrascolară, axată atât pe cunoștințe, cât si pe atitudini si valori, respectiv dezvoltarea personală a elevilor”, liceenii din Vrancea au fost invitați la activități care au drept scop învățarea despre ce inseamna “rolurile de gen”, “egalitatea de gen”, “identitatea de gen”, de la activiști LGBT, toate sub titulatura care induce în eroare “drepturile și discriminarea femeii” , “egalitatea de gen”, “combaterea violentei impotriva femeilor”, pentru că asa se numește Conventia prin care aceste noțiuni au ajuns în lege in România.

Este vorba despre Conventia de la Istanbul pe care statele din jurul nostru refuză să o ratifice pentru că, deși se numește pentru combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, normativizează noțiunile mai sus amintite, considerând că femeia si bărbatul sunt doar niște roluri stereotipe, iar genul este dat de rolul social pe care si-l asumă individul si nu de sexul lui biologic. Fiecare este genul in care el se identifică, nu genul in care s-a născut.

Pe pagina activității sunt anuntați cunoscuți activiști LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) care să ii învețe pe liceenii vrânceni aceste roluri de gen.

Astfel, acesta este in realitate obiectul activităților școlare sau extrașcolare la care merg copiii nostri sub titulaturile: “rolurile de gen”, “egalitatea de gen”, “identitatea de gen”, “drepturile și discriminarea femeii”, “combaterea violentei impotriva femeilor”.

Inițial activitatea a fost anunțată fără nicio menționare ca ar fi necesar acordul părintilor. Ulterior, după ce societatea civilă a solicitat explicații Inspectoratului Școlar, acesta a recunoscut că nu si-a dat avizul pentru acest gen de activități. Probabil că nu a cunoscut obiectul noțiunilor in discuție. Se naște aici necesitatea ca fiecare cadru didactic să știe ceea ce se ascunde de fapt în spatele unui termen de acest fel, mai concret ce înseamnă el de fapt. Pentru că egalitatea de gen nu inseamna egalitatea de șanse a femeii cu bărbatul, ci înseamnă că femeie si bărbat nu trebuie înțelese in sensul natural, stereotip, dat de sexul lor, ci inclusiv in sensul nestereotip funcție de rolul asumat de bărbat sau de femeie indiferent de sexul pe care individul il are.

În orice caz, este necesar – ca părinți – de a înțelege aceste noțiuni pentru a fi in cunoștința de cauză atunci când asupra minții copiilor dumneavoastră se încearcă exercitarea acestor schimbări.

“Roluri de gen” înseamnă roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, înseamnă că o persoană nu este genul în care s-a născut funcție de sexul ei, ci este genul în care se identifică.

Acesta este obiectul ideologiei de gen și a teoriei identității de gen. Potrivit acestei teorii ce face obiectul activităților la care sunt invitați copiii nostri, un băiat este băiat doar pentru că părinții lui i-au dat jucării de băiat, i-au pus nume de băiat și l-au tratat ca pe un baiat, îngrădindu-i astfel libertatea de a alege; insă acum vine marea ”eliberare” si el trebuie să fie lăsat să aleagă dacă este băiat sau fată, sau ambele, sau niciunul dintre aceste roluri.

Față de acest obiect, fără să fim de acord cu nici o formă de discriminare, considerăm că școala românească nu poate fi implicată în activități care să presupună educarea copiilor în spiritul de mai sus.

Potrivit art. 26 din Constituția României, părinții au dreptul constituțional să iși educe copiii potrivit propriilor convingeri, iar potrivit art. 487 C.civil, tot părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri.

Reamintim faptul că Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia, Croația au refuzat ratificarea Conventiei prin care toate aceste noțiuni au ajuns la noi in lege, Conventia de la Istanbul.

Precizam că România a ratificat în 2016 Convenția de la Istanbul potrivit căreia genul nu este un dat biologic, ci un rol asumat, iar statul român se obliga la art 12 și 14 din Convenție sa ia „măsurile necesare

pentru a promova schimbările în modelele sociale şi culturale de comportament al femeilor şi bărbaţilor, în vederea eradicării prejudecăţilor, obiceiurilor, tradiţiilor şi a altor practici, care sunt bazate pe… roluri stereotipe pentru femei şi bărbaţi precum și

– pentru a include material didactic pe probleme cum ar fi egalitatea între femei şi bărbaţi, rolurile de gen ne-stereotipe” (adică nu cele determinate de sex ca dat biologic, ci de rolul asumat)

Aceste norme nu anihilează insă dreptul părintilor de a-si educa potrivit propriilor convingeri copiii si deci, de a-si da acordul in deplină cunoștință de cauza fiind asupra a ceea ce vor învăța copiii lor.
Din aceasta perspectivă, modelul de acord adăugat ulterior de organizatorii propagandei din Vrancea, nu îndeplinește nici pe departe condițiile prevăzute pentru a fi un acord pentru că nu conține dovada că părintele este informat explicit asupra a ceea ce va afla copilul lui in cadrul acelei activități, ci pare mai mult o măsura de prevedere pe care si-o ia Ambasada SUA să nu fie acționată legal pentru acea activitate.

Dumneavoastră înțelegeți de aici (vezi acordul de mai jos) care este obiectul activității copiilor nostri si ce le vor conferenția speakerii? (Matei LUCA)

12 Responses to După București, Vrancea intră sub asediul presiunii activiștilor LGBT prin activități ”educaționale”?

 1. Parinte 24/02/2018 at 20:40

  Domnule ziarist vă rog să nu mai fiți așa pătimaș și să luați doar ce vă convine dintr-o activitate organizată de adolescenții din acest oraș,lipsit de idei pt ei de altfel,ci să înțelegeți cu adevărat despre ce sa discutat în această conferință,unde subiectul principal a fost Femeia.Dvs ați părut foarte deranjat de această conferință pt că ați considerat din start pierdere de vreme pt că după părerea dvs “femeia e deja puternică”și ați contestat procentele prezentate despre agresiunile asupra femeilor care sunt oricum mai mici decât în realitate pt că multe agresiuni nu sunt reclamate.In sală au fost și foarte mulți părinți și profesori veniți cu copiii lor și nu au părut deloc deranjați, dimpotrivă.Subiectul principal nu a fost homosexuali așa cum ați prezentat dvs ci discriminarea femeilor și din cei 4 invitati doar unul a fost acel regizor despre care vorbiți.Dar dvs nu ați stat până la final să vedeți toată conferința pt că deja erați agitat de când ați venit și erați chiar agresiv cu acei copii(fete de altfel)in întrebări chiar înainte de a începe conferință.Va dau un sfat , să vă liniștiți și să verificați procentele prezentate acolo și să vedeți câteva femei agresate ,poate așa faceți un articol și pe acest subiect.(prinde bine in campanii)

  Răspunde
  • Ginel 24/02/2018 at 22:08

   parca trebuia sa se vorbeasca despre discriminarea femeilor nu despre violenta si educatie sexuala. unele femei sunt agresate pentru ca sunt femei sau pentru alte motive care tin de faptul ca agresorii sunt unii barbati care au baut cam mult? a fost o conferinta despre un subiect si s-a vorbit despre alt subiect

   Răspunde
 2. none 25/02/2018 at 03:26

  Domnule ”reporter”, o sugestie, deși cum să aveți dumneavoastră nevoie de așa ceva când aveți (după cum ați ținut să menționați insistent) 21 de ani de experiență în acest domeniu: când scrieți un articol, documentați-vă. Din ceea ce ați scris aici, jumătate (chiar mai mult) este un text plin de absurdități lipsite total de fundament. Sunt informații false pe care dumneavoastră, un ”reporter cu multă experiență” le transmiteți publicului făcându-l să devină ori extrem de confuz, ori prost informați (ori, cum am mai auzit susținători ai CpF-ului, ”spălați pe creier”). Manipulați publicul aducând informația într-o formă total diferită de cea adevărat și la o mare distanță de autenticitate.
  Lucrul acesta nu arată decât uriașa disperare a organizației pe care o susțineți de a atrage de partea lor, prin propagandă, un public de care vă este teamă. Un public care v-ar putea demola din temelii.
  În final, aș vrea ca măcar să aveți decența de a adresa scuzele care sunt cuvenite atât organizatorilor, cât și speaker-ilor, pentru toată încercarea de colonizare a evenimentului, pentru dezinformarea publicului, pentru punerea într-o lumină proastă și falsă a evenimentului, toate astea fiind cauzate de mentalitatea dvs. îndoctrinată de un cult de care țineți cont doar atunci când vă simțiți amenințați personal.
  P.S.: Ceea ce ați făcut dvs. atât înainte cât și în timpul conferinței se poate numi hărțuire, având în vedere insistența disperată pe care o afișați în public.

  Răspunde
  • Thomas 25/02/2018 at 09:19

   Hmmm… deci daca a fost acolo un jurnalist incisiv v-a deranjat…de ce va e teama stimati organizatori? Va placeau doar intrebarile comode? “Hartuirea” organizatorilor de catre ziaristi e de dorit in intreaga societate.

   Răspunde
 3. Pupazan Roxana 25/02/2018 at 08:58

  Ca părinte nu pot decit sa rog intreaga comunitate de părinți fara urma de discriminare sa fie atenta la ceea ce copiii noștri desfasoara ca activitate extrașcolara si sa fim atenti si bine INFORMATI ce inseamna aceste roluri de gen,identități de gen si egalității de gen nu sunt simple forme de exprimare ci intr-adevar este un atac profund la ființă noastra interioară la ceea ce Dumnezeu a creat.PARINTI FITI VIGILENTI ESTE VORBA DE COPIII NOSTRI!

  Răspunde
 4. Părinte 25/02/2018 at 09:03

  Liceenii au fost învățați despre rolurile de gen. Acestea sunt asumate de libera lor alegere, nu de datul biologic. Sunt date de asa-zisa diferenta dintre gen si sex. Acest aspect – pe lângă faptul ca este corolarul unei ideologii – este intim legat de FIECARE persoană și de aceea nu poate face obiectul unei astfel de educații asupra copilului decât cu acordul părintelui. Acord garantat ele Constituția României.

  Răspunde
 5. Andrew 25/02/2018 at 09:10

  Ceea ce incepe cu o minciuna nu poate decat sa continue cu o minciuna si sa se termine cu o minciuna. Adevarul e prea greu pentru unii de purtat … Titlul conferintei a fost construit mincinos: s-a dorit atragerea cu o tematica emotionala “violenta asupra femeilor”, evitand cu abilitate ceea ce in fapt se dorea prezentat “IDEOLOGIA DE GEN”. Descrierea conferintei a fost facuta in termeni “bombastici”, cu evidentierea unior presupuse aspecte educationale (fara nici o precizare clara a continutului). Conferinta a fost inselatoare (pana la limita ilegalitatii), intrucat, conform legii, aveati nevoie de acordul parintilor. Cand organizatorii si-au dat seama, s-au repliat in graba, nascocind un acord in care imbrobodeau parintii ca nu sunt incluse costurile de deplasare (de parca era in SUA organizata), adaugand undeva in subsolul documentului, o nota ambigua legata de continut. Dragilor, scrieti mare, clar, raspicat, ceea ce doriti Sa le spuneti copiilor in conferinta: ca pot ignora realitatea biologica si ca pot sa se declare ce vor ei, barbati, femei, injectandu-si testosteron ca sa le creasca barba fetelor si sanii baietzilor … Dar e greu, nu? Cum sa strangeti 26.000 de acorduri scrise de la cei care isi protejeaza copiii? Incercati sa o luati pe ocolite … Pe copii ii imbroboditi, pe parinti, nu. Adevarul e greu de suportat … Din acest motiv veniti la final, dupa conferinta, cu tot felul de lamentari abracadabrante …

  Răspunde
 6. Parinte responsabil 25/02/2018 at 09:28

  Un parinte informat este un parinte responsabil! Felicitari pentru articol!Se vede ca va pasa de educatia copiilor! Am citit articolul de mai multe ori , am citit si Conventia de la Instambul si nu mi-a venit sa cred cum sub paravanul unor lozinci frumoase se ascund atacuri de neimaginat asupra constiintei si libertatii de gandire a tinerii generatii.Mai avem nevoie de o generatie de sacrificiu??Sa ne aparam copiii de activistii care vin sa le implementeze idei care nu sunt in acord cu credinta si filozofia poporului roman, care a reusit sa dainuiasca in istorie prin unitate si credinta.

  Răspunde
 7. Sorin Cernescu 25/02/2018 at 12:49

  Niște activiști LGBT si-au propagat ideile în Focsani. Sunt nemulțumiți că nu avut succesul scontat. Felicitări, domnului Valentin Gheorghiță pentru fermitate și Vrancea media pentru corecta informare !

  Răspunde
 8. Mos Ion Roata 25/02/2018 at 13:49

  Alegerea Vrancei pentru conferinte sustinute de activistii LGBT are mai multe aspecte pozitive.Primul ar fi ca suntem importanti (prima locatie dupa capitala) al doilea ca aici s-a dovedit ca unirea face puterea, al treilea ca este o asociatie a parintilor foarte puternica, al patrulea ca suntem si ne facem simtita prezenta.Buturuga mica rastoarna carul mare al Protocolului din 14.02 cu ISJ Vrancea. Mesajul pentru activistii americani sau instruiti in America e foarte clar :Luati mainile, ideile,ideologiile de pe copiii romanilor.Vrancea a dat un semnal clar.Asteptam restul tarii!Domnule redactor jos palaria!

  Răspunde
 9. Roxana 25/02/2018 at 14:29

  Imi vine sa vomit cand vad ce se intampla…cum poti spune ca o fata e doar fata doar din cauza ca au imbracat-o parintji in roz.vai de capul g………oameni b………urmariti oameni buni filmulete pe net despre persoane care s-au vindecat….. !!!!! mu trebuie sa acceptam asa ceva…..

  Răspunde
 10. Viorica 25/02/2018 at 16:03

  Adevarat! felicitari domnului Valentin Gheorghita care a dovedit ca are coloana vertebrala. Ma intreb daca parintii tinerilor organizatori stiu cu ce se ocupa acestia in afara scolii sau pe langa scoala. Daca da, este fff grav. Inseamna ca incercarile lor de a ne spala noua creierele este o continuare a practicilor din trecutul nu prea indepartat ????. Parinti fiti pe faza ca sa nu regretati, sa nu ziceti ca nu stiati ce fac tinerii dvs, liceeni si mai ales aflati care va sunt drepturile legale, legate de educatia copiilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.