DSP Vrancea solicită SC Transport Public SA Focșani să nu mai transmită informații nereale publicului

În urma apariției în presa locală a unor declarații din partea conducerii societății de transport local din Focșani, potrivit cărora DSP Vrancea nu ar fi efectuat ancheta epidemiologică în cazul unui salariat confirmat cu COVID-19, după ce s-a întors din concediu și a lucrat trei zile, facem o serie de precizări. Ancheta a fost demarată în cazul salariatului respectiv pe data de 21 august 2020. În cadrul acesteia, pacientul a declarat drept contacți apropiați doar membrii familiei, aflați deja în izolare, și că în relația cu ceilalți colegi nu a interacționat fără mască și nici mai mult de 15 minute. În ceea ce privește societatea angajatoare, DSP Vrancea a transmis, tot în ziua de 21 august 2020, recomandările specifice contextului epidemiologic, atât pentru transportator, angajați și călători.

Cu atât mai mult, societatea trebuia să respecte prevederile Ordinului 1082/18 iunie 2020 privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

De fiecare dată, DSP Vrancea a răspuns oricăror solicitări venite din partea instituțiilor statului cu măsurile și recomandările ce se impun pentru a proteja sănătatea persoanelor care utilizează mijloacele de transport în comun, încă din perioada instituirii stării de urgență.

Considerăm declarația conducerii SC Transport Public SA cel puțin tendențioasă și menită a induce opiniei publice o stare de confuzie privind activitatea DSP Vrancea, în contradictoriu cu dorința noastră de a avea o bună comunicare și relaționare între instituții pentru găsirea celor mai bune soluții în gestionarea cazurilor noi apărute și limitarea răspândirii infecției cu SARS-COV2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.