DSP Vrancea și-a făcut bilanțul comunicării informațiilor de interes public în perioada 15 aprilie – 31 mai 2020

30 de comunicate de presă, 70 de buletine informative și recomandări,

precum și 50 de răspunsuri în baza Legii 544/2001

Comunicarea reprezintă elementul indispensabil pentru funcţionarea oricărei colectivităţi, fiind procesul prin care se transmit informaţii, idei, opinii de la un individ la altul sau de la un grup la altul. În contextul pandemic pe care România îl traversează și a cărui curbă descendentă o resimțim cu toții, comunicarea a avut un rol esențial în transmiterea de informații către public.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea, prin noua sa conducere, a pus accent pe comunicarea zilnică a informațiilor de interes public. Au avut loc diverse campanii de informare, pe tema pandemiei cu SARS COV2 dar și pentru celelalte afecțiuni care, asociate, puteau determina agravarea stării de sănătate a oamenilor.

Dr. Cătălin Bunghez, directorul executiv al DSP Vrancea, și adjuncții săi, inițial dr. Dragoș Cozma și, ulterior, dr. Janina Lazăr, au pus accentul pe informarea cetățenilor, printr-o colaborare eficientă în cadrul departamentelor existente la DSP și prin aportul tuturor angajaților săi, indiferent de vechimea fiecărui om din instituție.

O atenție aparte s-a acordat departamentului Evaluare și Promovare a Sănătății și Comunicare, în contextul în care, trebuie să spunem adevărul, au existat sincope în ceea ce privește comunicarea, în perioada fostei conduceri a DSP.

În ultima perioadă, au fost transmise publicității nu mai puțin de 30 de comunicate de presă, 60 buletine informative și recomandări, publicate pe pagina de Facebook a instituției și pe site, intervenții audio și video în mass-media locală și națională. Totodată, s-au formulat și 50 de răspunsuri în baza Legii 544/2001. Un astfel de bilanț reprezintă dovada modului în care DSP Vrancea s-a raportat la ideea de comunicare în ultima perioadă.

Site-ul instituției a fost îmbunătățit cu o interfață mult mai accesibilă și compatibilă tuturor terminalelor digitale utilizate pe scară largă, cu informații, pe cât de concise, pe atât de consistente și utile.

DSP Vrancea, ca autoritate de sănătate publică la nivel local, va căuta permanent să își îmbunătățească relația instituțională și civică, în efortul comun de promovare a sănătății, prin toate abordările posibile. Scopul nostru este de informare – educare a populaţiei în domeniul medical, pentru a cunoaşte manifestările bolilor şi prevenirea lor, dobândirea unor atitudini şi deprinderi care să fie favorabile sănătăţii, implicarea cât mai activă a populaţiei în domeniul păstrării sănătăţii”, a declarat dr. Cătălin Bunghez, directorul executiv al DSP Vrancea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.