Dramă: O bătrână a fost găsită carbonizată în urma unui incendiu

Intervenţii S.M.U.R.D.

În intervalul 09-10.01.2012, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a 14 situaţii medicale de urgenţă.

Astfel, s-a intervenit în municipiile Adjud şi Focşani, cât şi în comunele Goleşti, Rugineşti, Suraia, Păuneşti, Ploscuţeni şi Pufeşti paramedicii din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud şi Detaşamentului de Pompieri Focşani acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul

Spitalului municipal Adjud – Centrul de Primire Urgenţe şi Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – Unitatea de Primire Urgenţe. Echipajele S.M.U.R.D. au fost solicitate să acorde primul ajutor de urgenţă unor persoane care prezentau stări de vomă, ameţeli, cefalee, afecţiuni cardiace, probleme respiratorii, diferite traumatisme şi intoxicaţii etanolice.

Persoană decedată în urma unui incendiu în comuna Mera


În data de 09.01.2012, în jurul orei 16.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu în satul Podul Mănăstirii, comuna Mera, izbucnit la proprietatea numitului Gheorghe V.
Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a deplasat la faţa locului un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi şase subofiţeri.

Întrucât s-a anunţat că exista posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă de incendiu, spre locul indicat a plecat şi un echipaj cu ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la nivelul unei locuinţe, construite din paiantă cu învelitoare din tablă ondulată, pe o suprafaţă de cca. 40 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, însă, din nefericire, locatara casei, Ecaterina C., în vârstă de 85 ani, a fost găsită carbonizată în pragul locuinţei.

Aceasta locuia singură şi suferea de anumite afecţiuni medicale ce au împiedicat-o să părăsească locul unde s-a produs incendiul.

Cel mai probabil nefericitul eveniment a fost provocat de jar provenit de la un mijloc de încălzire (sobă) şi căzut pe materiale combustibile.

Comunicat primit de la ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.