Draga Comisie,

Gabriela OBODARIU

Gabriela OBODARIU

Cica nu stiu ce Comisie prezidentiala vrea sa fie interzise prin lege meditatiile cu elevii de la clasa.  Ha! Habar n-aveam ca acuma sunt permise. Si bun, legea o sa le interzica, si? Se planteaza cate un politist la fiecare bloc cu profesori? Se infiltreaza politisti undercover, ca elevi, sa-i prinza in flagrant? Se pune praf de creta pe presu de la usa profesorului si se controleaza la scoala incaltarile copiilor? 🙂

De parca asta ar schimba ceva. Poate n-ar strica mai putina materie, astfel ca cea ramasa sa fie mai bine aprofundata. Ma gandesc la matematica si romana, de exemplu, pentru gimnaziu. Nu vad de ce ar trebui incarcati cu atatea chestii cand competentele de care au nevoie pot fi atinse si cu un sfert de materie. Ii aud pe multi care isi duc copiii in strainatate… “Vai, dar acolo se face matematica pana la genunchiul broastei. Cu ce stia de aici putea merge la facultate, nu la liceu” . Pai da, pentru ca aia nu tortureaza copiii cu atata matematica. N-o fac asa de dificila incat sa trebuiasca sa mearga si la meditatii sa priceapa ceva.
Reforma ar fi fost ceva real daca s-ar fi redus numarul obiectelor obligatorii si s-ar fi facut mai multe optionale. Si calitatea lectiilor ar fi crescut, daca elevii ar fi avut un cuvant de zis in alegerea materiei. Mai apoi clasa a XII-a ar fi trebuit sa fie lasata pentru pregatirea de bac. Mai ales pe semestrul II. Nici n-ar fi greu sa imparti orele in asa fel incat semestrul II sa ramana doar obiectele pentru bac.
Si atunci, daca in loc de 10 lectii ar face 2 si astea s-ar imparti in mai multe ore, n-ar mai avea nevoie de meditatii. Aici trebuie umblat, nu la speriat cu interdictii prin lege, ca vorba aia, nu se mai sperie nimeni de legi in tara asta 😀
Da, nah, trebuia si comisia aia sa aiba o propunere, nu, ca nu s-o fi infiintat chiar de pomana 😀

2 Responses to Draga Comisie,

 1. Bogdan George Craciun 26/09/2009 at 10:03

  Nu stiti, doamna profesoara, ca oamenii, cand nu gasesc solutii pentru o problema, aplica cea mai proasta modalitate de a incerca sa corecteze un comportament si interzic prin lege? 😀 atat ne duce capul in 2009, sa interzicem.
  Eu cred ca scoala din zilele noastre pregateste copiii pentru un loc de munca, nu pentru viata, iar abundenta de informatii cu care este bombardat un copil, in 12 ani de scoala, nu are nici o relevanta pentru nevoile de zi cu zi ale unui om. Nu inveti la scoala cum sa plantezi un copac, cum sa iti faci singur o cultura de fructe/legume, cum sa cresti un animal (pentru a putea intelege cum se poate trai autonom, independent de structurile actuale, corupte), din contra, aceste aspecte ale vietii, in Romania modernista, nu mai intereseaza pe nimeni si as putea spune ca scoala nu pregateste copii, in mod corect, pentru societate. Ex: pe mine nu m-a invatat nici un profesor cum sa dau spaga si nu ma pot descurca in situatiile in care as avea nevoie sa dau spaga. (in scoala am invatat ca binele invinge, adevarul absolut este cel care conteaza si care iese mereu la suprafata si multe alte lucruri care nu le intalnesc in viata de zi cu zi)

  Răspunde
 2. Gabriela 27/09/2009 at 17:53

  Bogdan, mi-as fi dorit sa zic ca n-ai dreptate. Da’ n-am cum 🙁

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.