DOVADA că deranjează! Referendumul din 6-7 octombrie, boicotat de aproape toate instituțiile de presă din România

Comitetul de Inițiativă Cetățenească privind revizuirea art. 48 (1) din Constituția României organizează mâine, 27.09.2018, o conferința de presă care va avea loc la sediul Comitetului din București. Iată precizările făcute de CIC înaintea conferinței:

”În condițiile în care toate dispozițiile legale și constituționale prevăd dreptul românilor de a fi informați cu privire la obiectul real al acestui Referendum, avertizăm că politica de blocare a emisiunilor radio și T. V. care ar putea conduce la informarea reală a publicului se încadrează într-o practică nedemocratică și nu face decât să servească interesele acelora care se opun Referendumului. Propaganda anti Referendum se revarsă pe majoritatea ecranelor și posturilor radio, fără nici cea mai mică încercare de echilibrare a opiniilor și mesajelor.

De asemenea, punerea campaniei de informare pentru Referendum în rama unei campanii electorale, eliminând astfel din orice dezbatere publică sutele de organizații civice și pe reprezentanții lor care au inițiat și susținut acest demers, este profund injustă, îngrădind dreptul la liberă exprimare. Boicotarea campaniei de informare a publicului este practic îndreptată împotriva tuturor celor 18 milioane de cetățeni români cu drept de vot chemați la urne și constituie un grav atentat la adresa democrației și suveranității poporului român.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.