“Dosarul coruptiei” va reveni la Judecatoria Focsani!

Dosarul in care Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, este judecat pentru folosirea creditelor de la buget in alte scopuri decat cele legale, cu ocazia asfaltarilor electorale din 2004, va reveni la Judecatoria Focsani. Astazi, la Cluj, instanta a invocat din oficiu exceptia de necompetenta teritoriala, exceptie pe care a si admis-o de altfel, astfel ca speta va reveni la Focsani.

Practic, stramutarea de la Focsani la Cluj, decisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut rolul de a se judeca impartial cererea inculpatilor, prin care acestia cereau refacerea urmaririi penale. Cum insa acest lucru a fost respins, urmeaza ca acum dosarul sa fie judecat pe fond, insa la Focsani. Conform unor practici din sistem, dosarul ar trebui sa revina la completul judecatoarei Luminita Duta, cea care a si decis, de altfel, refacerea urmaririi penale. Numai ca daca lucrurile vor sta astfel, nu este exclus ca magistratul in cauza sa faca cerere de abtinere, pentru ca s-a pronuntat cu privire la rechizitoriu.

Daca lucrurile vor merge pe “culoarul” descris mai sus, vom vedea! Cert este ca in situatia unei cereri de abtinere din partea Luminitei Duta, va conta ce complet va judeca aceasta cerere (urmatorul dupa cel al Luminitei Duta fiind al Danielei Matache) deoarece exista un regulament intern care va trebui pus in practica. Totusi, nu este exclus ca dosarul sa fie distribuit aleatoriu direct, imediat ce va ajunge la Judecatoria Focsani, de la Cluj.

In dosar, mai sunt inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, ex-directorul Directiei Economice, Valeria Teodorescu, ex-directorul Directiei Tehnice, Ion Costeanu, dirigintele de santier Valeriu Iacob si Liviu Rusu, fost sef al Serviciului de Drumuri si Poduri. Cei sae inculpati sunt acuzati de abuz in serviciu, complicitate la abuz în serviciu si la folosirea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum si de fals intelectual, în legatura cu asfaltarile electorale din 2004.

Dosarul a ajuns prima data pe masa magistratilor focsaneni pe 5 iulie 2006, iar in trei ani si jumatate s-a “poticnit” in amanari peste amanari, astfel ca, foarte probabil, va interveni prescrierea faptelor penale in cazul inculpatilor.

One Response to “Dosarul coruptiei” va reveni la Judecatoria Focsani!

  1. omulvaly 10/12/2009 at 22:46

    Ma miram de ce dl Oprisan a recunoscut victoria lui Basescu ! 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.