Donează sânge! Salvezi o viață și ai o mulțime de beneficii! TNL Focșani derulează miercuri o acțiune de donare!

Tineretul Național Liberal Focșani (TNL Focșani) organizează miercuri, 29 noiembrie, o acțiune de donare de sânge la care sunt invitați toți cei care vor să contribuie la o serie de acțiuni pentru persoanele defavorizate. Bonurile de masă obținute de tinerii liberali vor fi convertite în alimente, legume și fructe, urmând să fie donate.

Vino miercuri dimineață la orele 9.00 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Focșani și donează pentru a salva o viață!

Știați că?

Beneficiile donării de sânge: crește rezistența organismului

Știai că donarea de sânge creşte imunitatea şi rezistenţa la traumatisme, iar riscul de paralizie şi de accident vascular scade cu 30%?

Donarea nu numai că ajută la salvarea altor vieţi, însă este şi recomandată persoanelor hipertensive care nu urmează un tratament pentru această afecţiune.

După fiecare donare, sângele din corp se „reîmprospătează”. Astfel, capacitatea organismului de a lupta contra infecțiilor este mult mai mare.

Beneficiile donării de sânge: protejează inima

Potrivit unui studiu publicat de Journal of the American Medical Association, oamenii cu vârste între 43 şi 61 au o rată mult mai mică de incidente cardiace dacă sunt donatori de sânge periodici.

În plus, un studiu realizat în Finlanda pe un grup de peste 3000 de bărbaţi a demonstrat că bărbaţii şi-au redus cu 88% şansa unui incident cardiovascular.

Beneficiile donării de sânge: diminuează riscul de cancer

Un alt studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute din Marea Britanie a demonstrat, de asemenea, că există o legătură între cantitatea de fier din sânge şi riscul de cancer, crescând numărul de radicali-liberi din corp.

În linie cu această teorie, un alt studiu de 5 ani făcut pe 2300 de oameni a descoperit că persoanele care donează sânge de două ori pe an au o rată mai mică de cancer şi o rată de mortalitate mai mică decât cei care nu donează sânge. Trebuie menționat însă că aceste beneficii sunt valabile în cazul donaţiilor de sânge la intervale regulate şi nu incidentale.

Beneficiile donării de sânge: pierzi calorii

O altă consecință a donării de sânge este pierderea de calorii. După donarea de sânge, corpul își reînnoiește volumul de sânge pierdut.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea California din San Diego, SUA, sunt de părere că pentru fiecare 250 de grame de sânge donat, o persoană poate pierde până la 600 de calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE