DOCUMENT: ”Polițiștii lui Misăilă” câștigă mai mult decât cei din cadrul IPJ Vrancea.

Discuțiile despre salarizare nu se vor încheia niciodată probabil, însă e clar că există mari inechități în sistemul bugetar. Una din aceste inechități ne-a fost semnalată de un polițist din cadrul IPJ Vrancea, polițist care are peste 10 ani vechime și care câștigă 3154 de lei net (conform fluturașului din decembrie 2018).

De partea cealaltă, acest salariu de circa 3100 lei era câștigat încă din 2017 de către polițiștii locali din subordinea (indirectă) primarului Misăilă, Poliția Locală fiind condusă direct de Dorian Alecsandrescu, căsătorit cu fiica soției primarului.

La nivelul lui 2017, salariul minim la Poliția Locală din subordinea Primăriei era de cel puțin 3100 – 3200 lei, în unele cazuri ajungând și la 4451 lei net lunar (a se vedea captura de mai jos după declarația de avere a unuia dintre polițiștii locali). În 2018, salariile polițiștilor din subordinea Primăriei au crescut, astfel că diferența dintre veniturile lor și ale polițiștilor din cadrul IPJ Vrancea s-a mărit.

La Poliția Locală există și un polițist care are venituri de 10.000 de lei lunar (5.000 de lei pensie după trecerea în rezervă din cadrul IPJ Vrancea și aproape 5.000 de lei salariu net la actualul loc de muncă)

Nu am nimic cu nimeni dar nu e corect ca noi să fim mai prost salarizați decât foștii gardieni publici deveniți polițiști locali. Pornind de la studii, de la vechimea în sistemul de ordine publică în calitate de polițiști și terminând cu profesionalismul pe care consider că-l demonstrăm, nu se poate să fim mai prost plătiți decât ei. De fapt, se poate, că în România este posibil orice. Am ales să fac publice aceste lucruri pentru ca atunci când suntem judecați de către cetățeni și raportați la polițiștii din subordinea Primăriei tabloul să fie cât mai complet”, a declarat un polițist din cadrul IPJ Vrancea, sub protecția anonimatului.

Și unii și alții (polițiști IPJ – polițiști din subordinea Primăriei) au câștigat în decembrie 2018 mai mult decât un cadru didactic cu 15 ani vechime și gradul I, cadru didactic care a avut un venit de 2900 lei în ultima lună a anului trecut. Așadar, o altă inechitate socială de care se fac vinovați actualii guvernanți care au adoptat o legislație care permite astfel de aberații legate de salarizarea bugetarilor. (Ed. O.)

One Response to DOCUMENT: ”Polițiștii lui Misăilă” câștigă mai mult decât cei din cadrul IPJ Vrancea.

  1. privitor 31/01/2019 at 19:12

    De ce nu specificati si aparitia unui nou spor al politistului local, „norma de hrana suplimentara”, spor inexistent in legislatie

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.