Direcția de Cultură Vrancea organizează, de Ziua Culturii NAȚIONALE, o piesă de teatru semnată de un autor FRANCEZ, Eric-Emmanuel Schmitt

Decizie ciudată, chiar neinspirată, a Direcției de Cultură Vrancea, de a organiza de Ziua Culturii NAȚIONALE, un eveniment constând într-un spectacol de teatru ”Oscar și tanti Roz”, după piesa de ficțiune franceză scrisă de scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt, care are dublă naționalitate: franceză și belgiană.

Asta în contextul în care chiar DC Vrancea a anunțat că Ziua Culturii Naționale este o ”zi de reflecție asupra culturii române, asupra valorilor patrimoniului cultural și spiritual”.

Piesa ”Oscar și tanti Roz” și autorul ei, francezo-belgianul Schmitt, nu au nici o legătură cu cultura națională română și cu valorile patrimoniului cultural și spiritual.

Directorul DC, Traian Negulescu, ne-a declarat că a avut în vedere faptul că trupa de elevi de la Panciu, care va juca piesa respectivă pe 15 ianuarie, la Sala Balada din Focșani, este o trupă foarte talentată.

Am vrut să promovăm o trupă talentată și mi se pare normal să facem asta pentru că este cel mai valoros produs cultural din Vrancea, cu foarte multe premii în ultimii ani. I-am invitat să joace la Focșani, iar piesa a fost aleasă de ei. E posibil să aveți și dvs. dreptate, putem avea opinii diferite”, a precizat Negulescu, contactat de Vrancea Media.

Spectacolul ”Oscar și tanti Roz” este singurul eveniment organizat de Direcția de Cultură Vrancea, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, celelalte 9 evenimente din programul zilelor de 14 și 15 ianuarie fiind organizate de alte instituții din Vrancea (Ateneul Pastia, Casa de Cultură Focșani, Inspectoratul Școlar, APOR Vrancea, numeroase școli și licee).

Ziua Culturii Nationale

Oscar si tanti Roz

4 Responses to Direcția de Cultură Vrancea organizează, de Ziua Culturii NAȚIONALE, o piesă de teatru semnată de un autor FRANCEZ, Eric-Emmanuel Schmitt

 1. Alexandra Tătaru 12/01/2016 at 20:55

  la chestia asta puteai sa fii mai putin carcotas! trupa Protha chiar merita sa cinsteasca ziua aia, iar faptul ca au piesa pe care o au, tie tot de cultura, nu de altceva. Pana la urma, si noi ne cam dam francofoni, ce mai tura vura!

  Răspunde
  • Editor Online 12/01/2016 at 21:00

   Ține de cultură, da. Dar de cultura FRANCEZĂ.

   Răspunde
 2. Alexandra Tătaru 12/01/2016 at 21:03

  nu are importanta! nu aveau timp sa pregateasca altceva cei de la Protha si eu chiar vreau sa vad piesa, nah! mersi domn` TRaian! 😛

  Răspunde
 3. sigmund 13/01/2016 at 00:40

  Jenant ca Teatrul Pastia lipseste din spatiile unde se desfasoara activitati.. rusine!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.