“Din istoria recentă a Vrancei – Personalităţi vrâncene în ţinută militară”, conferinţă organizată de APOR Vrancea & IȘJ Vrancea, susținută de generalul Adrian Stroea

Luni, 24.10.2014, la ora 17.00, APOR Vrancea invită părinţii, profesorii şi elevii la Sala Balada, la conferinţa “Din istoria recentă a Vrancei – Personalităţi vrâncene în ţinută militară“.

Conferinţa va fi susţinută de generalul de brigadă dr. Adrian Stroea, comandantul U.M. 01470 Focşani şi comandant al Garnizoanei Focşani. Dl. general de brigadă este profesor universitar la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, cu numeroase lucrări de cercetare şi articole scrise în domeniile istorie şi ştiinţe militare.

conferinta-stroea-apor

Activitatea constituie un bun prilej pentru participanţi de a afla aspecte inedite din viaţa unor personalităţi vrâncene care s-au afirmat atât ca buni ostaşi, apărători ai teritoriului naţional cât şi ca filantropi şi buni cetăţeni ai meleagurilor vrâncene. O parte din informaţiile prezentate sunt roade recente ale cercetării de specialitate, constituind şi prin acest aspect un cadru atractiv de desfăşurare a activităţii.

Întâlnirea face parte din Sesiunea de toamnă a conferinţelor APOR, continuând seria de activităţi dedicate elevilor, cadrelor didactice şi comunităţii locale. Considerăm că atitudinea comunităţii şi cooperarea în cadrul acesteia influenţează rezultatele şcolare ale elevilor prin creşterea motivaţiei pentru învăţare. Proiectul promovează cooperarea între comunitate, elevi şi cadre didactice, motivându-i să schimbe informaţii şi să exploreze noi modele de viaţă şi jertfă făcută de mai vechi locuitori ai Focşaniului, din dragoste pentru cultură şi spiritualitate.

Vă aşteptăm cu drag!

Câteva date biografice ale generalului de brigadă dr. Adrian Stroea:

– specializat în arma artilerie
– în carieră a avut o evoluţie firească, ocupând în perioada 1982 – 2014, pe rând, toate treptele ierarhiei militare: comandant de pluton, comandant de baterie, comandant de divizion de artilerie, ofiţer de stat major în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, locţiitor al şefului Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre, comandant de brigadă
– în perioada 1990-1995 a fost lector şi lector şef la Catedra de Tactica Artileriei şi Topogeodezie / Centrul de Instrucţie al Artileriei iar perioada 2005 – 2007 a ocupat funcţia de comandant al Centrului de Pregătire pentru Artileria Terestră (şi inspector pentru artilerie)
– din 24.02.2014 este comandant al Brigăzii 8 LAROM
– este profesor universitar la Academia Forţelor Terestre din Sibiu
– are peste 70 de articole publicate în diferite publicaţii militare şi în cadrul unor sesiuni de comunicări ştiinţifice
– a scris, coordonat sau a fost coautor la peste 10 cărţi printre care amintim: “Enciclopedia Armatei României”, Editura Centrul Tehnic – ¬Editorial al Armatei, Bucureşti 2007 (coautor)
“Artileria Română în date şi imagini “, Editura Centrul Tehnic ¬Editorial al Armatei, Bucureşti 2010 (coautor);
“Enciclopedia Artileriei Române”, Editura Centrul Tehnic – ¬Editorial al Armatei, Bucureşti 2014 (coordonator).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.