Deţinuţii focşăneni au terminat cursurile de calificare în diverse meserii

În perioada 21 – 31.10.2013, 59 de persoane private de libertate custodiate de către Penitenciarul Focşani au finalizat cursurile de calificare în meseriile de ,,Bucătar”, ,,Dulgher, tâmplar, parchetar”, ,,Confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice” şi ,,Lucrător în cultura plantelor”.

Cursurile au fost organizate în cadrul proiectului ,,Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie (Filialele Vrancea şi Brăila) şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi.

Acest proiect face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ,,Investeşte în oameni!” şi vizează creşterea gradului de incluziune profesională şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare şi consiliere pe perioada detenţiei.

Pe parcursul anului 2013, la nivelul Penitenciarului Focşani au fost organizate 3 cursuri de iniţiere ,,operator introducere, prelucrare şi validare date”, la care au participat 35 de persoane private de libertate şi 8 cursuri de calificare în meseriile de „frizer” , „dulgher, tâmplar, parchetar”, „lucrător în cultura plantelor”, „bucătar”, „zidar, pietrar, tencuitor”, precum şi „confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice” , la care au promovat 130 de persoane private de libertate.

În cadrul proiectului ,,Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate” au fost calificate profesional 244 de persoane private de libertate din Penitenciarul Focşani.

Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.