Deținuții de de la Penitenciarul Focșani vor vota cu ajutorul unei urne speciale

Conform hotărârii Biroului Electoral Central persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale, la referendumul naţional din 29 iulie 2012.

Persoanele custodiate de Penitenciarul Focşani, aflate în executarea unui mandat de arestare preventivă sau condamnate definitiv, fără a fi lipsite de drepturile electorale prin hotărâre judecătorească, care au vârsta de peste 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, vor vota prin intermediul urnei speciale.

Astfel, 637 de persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Focşani îndeplinesc condiţiile prevăzute în vederea exercitării dreptului de vot, însă, dintre acestea, doar 591 de persoane şi-au manifestat intenţia de a vota printr-o solicitare scrisă, adresată preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere.

În ziua referendumului, directorul unităţii va permite accesul echipei biroului electoral al Secţiei de votare nr. 22, cu sediul în incinta Şcolii nr.11 Mîndreşti – Muntenia, la care este arondat Penitenciarul Focşani. Aceasta se va deplasa cu urna specială şi cu materialele necesare votării, într-un spaţiu anume amenajat pentru desfăşurarea acestui proces, pentru care au fost luate toate măsurile necesare asigurării caracterului secret şi liber exprimat al votului.

Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ, Purtător de cuvânt, Penitenciarul Focşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.