Deputatul Ion Ștefan: ”Proiectul privind acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu a fost avizat favorabil de către Consiliul Economic și Social.”

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că proiectul privind acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu a fost avizat favorabil de către Consiliul Economic și Social.

Urmează să vină un aviz și de la Consiliul Legislativ, pe 19 octombrie, apoi de la Guvern, după care va avea loc dezbaterea proiectului în Senat. Propunerea acordării unor salarii suplimentare înainte de Crăciun , respectiv înainte de concediul de vară, a fost foarte bine primită de mediul de afaceri. Firmele private care au profit pot acorda aceste două salarii angajaților. Acum, o societate plătește 16% impozit pe profit, la stat și, dacă vrea, 20% din acea valoare de 16% o poate direcționa către ONG-uri. În Vrancea, anul trecut, firmele puteau trimite către ONG-uri suma de 44 milioane de lei, însă doar 1,5 milioane de lei au ajuns la organizațiile non-guvernamentale. Dacă legea privind al 13-lea și al 14-lea salariu ar fi fost în vigoare, rezultă că 42,5 milioane de lei ar fi putut fi direcționate către angajații din mediul privat.”, a explicat Ion Ștefan. (Leo M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.