Deputatul Ion Ștefan consideră că deciziile Guvernului Grindeanu i-ar putea lăsa șomeri pe tinerii români

Deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan consideră că Guvernul Grindeanu, condus din umbră de Liviu Dragnea, poate distruge oportunitatea unei cariere pentru mulți tineri români, care țintesc slujbele bine plătite din companii, spre exemplu cele de IT.

Eliminarea plafonului de cinci salarii medii pentru care sunt datorate contribuțiile pentru pensii și sănătate, deci taxarea suplimentară a veniturilor, are un impact negativ, iar tinerii ar putea rămâne fără locuri de muncă”, consideră Ștefan.

Acesta dă exemplu industria IT din România: ”Companiile de IT plătesc între cele mai mari salarii din economie, un debutant fiind plătit chiar și cu 800 euro, iar decizia Guvernului de schimbare a Codului Fiscal le va afecta direct. Decizia aberantă a Guvernului PSD vine în timp ce administrația republicană a Statelor Unite ale Americii propune companiilor de IT ca Oracle, IBM sau Apple, reducerea taxelor pentru a le determina să își relocheze activitatea în SUA. Adică, stimulează același domeniu de activitate pe care PSD vrea supra-impozitare în România”, a explicat deputatul Ion Ștefan.

O asemenea decizie luată de Guvernul PSD nu poate duce decât la afectarea în mod negativ a performanței și competitivității din două sectoare ale economiei românești, cea de IT și cea de construcții automobile, în opinia liberalului vrâncean.

Pe cale de consecință, fac apel la membrii PSD ai căror copii lucrează și ei în România să se opună acestor măsuri de taxare suplimentară a veniturilor obținute de tineri în domenii precum cel de IT.

Parlamentarii PSD trebuie să arate că tinerii au oportunități pentru salarii bune și aici în România. Locurile de muncă bine plătite trebuie să fie o prioritate pentru guvernanți, prin acest lucru ar arăta că apreciază valoarea, creativitatea și inițiativa tinerilor!”, a concluzionat Ion Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.