Deputații europeni cer guvernului olandez să condamne website-ul PVV

Guvernul olandez trebuie să condamne un website al partidului olandez PVV care invită la postarea de plângeri împotriva cetățenilor din Europa centrală și de est, pentru că acest site incită în mod deschis la discriminare, se arată într-o rezoluție adoptată de Parlamentul European, joi, 15 martie.

Într-o rezoluție adoptată azi prin vot liber, cu ridicare de mâini, deputații europeni cer autorităților olandeze să investigheze dacă invitația de a posta plângeri împotriva cetățenilor din Europa centrală și de est care trăiesc în Olanda constituie incitare la ură și discriminare. Deputații cer de asemenea liderilor guvernelor din UE să condamne acest site în mod formal, întrucât subminează drepturile lucrătorilor din UE.

Deputații consideră de asemenea că acest site se situează împotriva valorilor europene fundamentale legate de demnitatea umană, libertate, egalitate și statul de drept, precum și respectării drepturile omului, fiind o “inițiativă cu obiective nocive”, care își propune să creeze diviziuni în societate și să obțină câștiguri politice.

Parlamentul cere în mod deosebit Primului Ministru olandez, Mark Rutte, să condamne și să se distanțeze clar de această inițiativă “deplorabilă”. Guvernul olandez nu ar trebui să închidă ochii la politicile PVV care contrazic valori europene fundamentale ale Uniunii Europene, afirmă membrii Parlamentului European.

Rezoluția arată că angajamentul guvernului olandez față de integrarea europeană a scăzut semnificativ în ultimii ani, așa cum se poate observa din poziția acestuia privind extinderea zonei Schengen și libera circulație a forței de muncă.

Impact economic pozitiv
Forța de muncă din țările care au aderat la UE în 2004 și 2007 a avut un impact pozitiv asupra economiilor din statele membre UE și a adus o contribuție substanțială la creșterea economică susținută în UE, subliniază rezoluția Parlamentului European.

Deputații subliniază de asemenea că mulți cetățeni, partide politice, mass media, angajatori și lideri ai societății civile au condamnat site-ul PVV, lansând contra-inițiative cum ar fi, de exemplu, un website unde cetățenii olandezi pot posta informații privind experiențe pozitive avute în relația cu cetățeni polonezi.

O poziție fermă împotriva comportamentului xenofob
Parlamentul European cere Comisiei Europene și Consiliului să depună toate eforturile pentru a opri extinderea atitudinilor xenofobe cum sunt cele exprimate prin acest website și să asigure implementarea în întregime a Deciziei-cadru a UE privind combaterea rasismului și xenofobiei în toate țările UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE