Decizii eficiente în administraţia locală din Jariştea

Primăria Jaristea a organizat astazi o conferinta de promovare si diseminare a proiectului „Îmbunătătirea procesului de luare a deciziilor în Comuna Jaristea prin dezvoltare si planificare strategică”. Conferinta a avut ca obiectiv diseminarea principalelor rezultate ale proiectului, cu scopul generalizării bunelor practici dezvoltate.

Proiectul „Îmbunătătirea procesului de luare a deciziilor în Comuna Jaristea prin dezvoltare si planificare strategică” îsi propune dezvoltarea capacitatii de formulare a politicilor publice, de a realiza o mai bună reglementare si planificare strategică, precum si aceea de a dezvolta parteneriatele inter-institutionale.

Scopul proiectului este cresterea calitătii deciziilor în administratia publică locală din comuna Jaristea prin consolidarea cadrului de responsabilizare a cetătenilor în vederea definirii principalelor directii de dezvoltare strategică si eliminarea dependentei de o economie cvasi-monovalentă.

Grupul tintă al proiectului este format din 24 functionari publici si personal contractual al Primăriei Comunei Jaristea. Principalele activităti ale proiectului au fost: constituirea unor Comitete Operativ Consultative Locale, elaborarea strategiei de dezvoltare locală, organizarea de dezbateri publice, campania media pentru implicarea cetătenilor în procesul de luare al deciziei si asumarea strategiei, instruirea grupului tintă, elaborarea si pilotarea asistată a metodologiei de implementare a strategiei, organizarea unei vizite de studiu, editarea unui ghid de bune practici si organizarea unei conferinte de promovare si diseminare.

Proiectul s-a desfăsurat pe o perioadă de 15 luni si a fost cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitătii Administrative 2007-2013, Axa prioritară 1: Îmbunătătiri de structură si proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul 1.1:Îmbunătătirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico – administrativ. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 369.807,68 lei, din care 362.411,53 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European si 7.396,15 lei – cofinantarea eligibilă a Primariei Jaristea. (Claudia TALAMBĂ, Radio DADA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.