Eminescu, comemorat la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”

Astăzi, 15 ianuarie, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea prezintă o serie de imagini reunite în expoziţii, diversitate lor tematică recompunând universul eminescian.

Pentru aniversarea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional şi marcarea Zilei naţionale a culturii române Biblioteca Judeţeană Vrancea a pregătit la toate secţiile expoziţii de carte veche şi curentă, periodice şi publicaţii culturale, grafică, pictură şi filme documentare ce vor rula e tot parcursul zilei.

La Sediul Central al Bibliotecii sub titlul Cronica… Eminescu vă aşteaptă o expoziţie de publicaţii culturale, periodice şi carte veche ce reuneşte titluri apărute dea-lungul timpului despre opera şi omul Eminescu. Expoziţia este completată de lucrările graficianului Alexandru Cucereanu, donate bibliotecii, ce ilustrează poezia Luceafărul.

Sala de Lectură îşi întâmpină cititorii cu expoziţii de carte şi documente, care cinstesc memoria geniului românesc al poeziei. Expoziţia de carte „Să ne aducem aminte de Mihai Eminescu” cuprinde titluri din opera şi critica literară eminesciană iar statutul de bibliotecar al lui Mihai Eminescu. este evocat printr-o o serie de facsimile de documente care pun în valoare cariera de bibliotecar a lui Mihai Eminescu. Toate aceste facsimile din expoziţie sunt reunite în prezentarea “Eminescu, bibliotecar”, realizată de colectivul Sălii de lectură.

De ziua lui Eminescu vă urează bun venit este titlul expoziţiei de pictură de la Secţia pentru copii şi tineret „Oana Diana Renea” realizată de bibliotecara Roxana Făcăoaru Expoziţia de pictură este completată de o expoziţie de carte ce reprezintă o invitaţie adresată tinerilor de al cunoaşte pe Mihai Eminescu şi aduce mai aproape de sufletul lor moştenirea perenă a marelui poet.

Comunicat primit de la Biblioteca Judeteana Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.