De luni va fi din nou Cod Portocaliu de ninsori și viscol

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Sorin Hornea, a cerut membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea supunerea spre aprobare a solicitării către ministrul Administraţiei şi Internelor a declarării stării de alertă pentru judeţul Vrancea. În urma votului, CJSU Vrancea a hotărât înaintarea acestei solicitări.

Pentru aprobarea stării de alertă va fi necesară parcurgerea a încă două etape:

• obţinerea acordului ministrului Administraţiei şi Internelor pentru declararea stării de alertă;

• în cazul în care şi condiţia de mai sus este îndeplinită, urmează ca membrii CJSU Vrancea să supună aprobării declararea stării de alertă, în urma acordului ministrului Administraţiei şi Internelor.

„Având vedere faptul că încă nu s-a reușit înlăturarea tuturor efectelor generate de căderile abundente de zăpadă și de viscol, la care se adaugă apariţia unei iminente ameninţări (emiterea unei evertizări meteorologice Cod Portocaliu de ninsori şi viscol), care ar putea duce la agravarea situaţiei din judeţul Vrancea, am cerut ministrului Administrației și Internelor să-și dea acordul pentru declararea stării de alertă în judeţul Vrancea”, a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Precizăm că astăzi Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică Cod Galben de ninsori şi viscol, valabilă pentru intervalul 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 12.00, precum şi o avertizare meteorologică Cod Portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă pentru intervalul 13 februarie, ora 12.00 – 14 februarie, ora 14.00.

Avertizăm populația din județul Vrancea să ia toate măsurile necesare în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente și medicamente deoarece, conform meteorologilor, în perioada următoare va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 60…70 km/h, ceea ce ar putea conduce la blocarea unor drumuri sau izolarea unor localități.

La acest moment, nicio comună din judeţul Vrancea nu mai este complet izolată, în schimb mai sunt 30 de sate din 13 comune în care nu se poate ajunge din cauza drumurilor impracticabile. În aceste sate sau cătune locuiesc 9.969 de persoane.

Comunicat primit de la Prefectura Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE