De ce vrea PSD capul lui Kovesi? Penalii din partid ar putea răspunde la întrebare?

Kovesi, într-o vizită la Parchetul vrâncean

Aseară, după o declarație de presă de aproape 80 de minute, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare din functie a sefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruta Kovesi, invocând motive care au stârnit critici inclusiv din partea unor specialiști în drept.

Tudorel Toader a spus că va trimite raportul pe care l-a realizat despre sefa DNA, insotit de propunerea de revocare, catre sectia de procurori a CSM si catre presedintele Romaniei, dar și că va publica pe site-ul Ministerului Justiției raportul în detaliu.

CSM va da doar un aviz consultativ cu privire la propunerea lui Toader, astfel că președintele României, Klaus Iohannis va avea decizia finală privind revocarea sefei DNA. Până acum Iohannis i-a luat apărarea lui Kovesi, iar dacă nu va face pe plac PSD-ului ar putea fi suspendat din funcție de către majoritatea parlamentar PSD & ALDE.

Deja s-au anunțat ample proteste de stradă, după decizia ministrului Justiției, o decizie considerată nefondată, aducând aminte de practicile comuniste prin care se încerca subjugarea justiției.

Toader a acuzat-o pe Kovesi că a stricat imaginea României în exterior și că au existat 13 conflicte constituționale în ultimii 14 ani, din cauza DNA. (Ed. O.)

UPDATE. Comunicat Administrația Prezidențială: “Din cauza lipsei de claritate in prezentarea Raportului privind activitatea manageriala a DNA si avand in vedere ca evaluarea activitatii DNA si a conducerii acestei institutii de catre Presedintele Romaniei difera de cea a Ministrului Justitiei, se impune o analiza aprofundata a acestui document, care urmeaza sa fie realizata la nivelul Administratiei Prezidentiale de catre departamentele de specialitate“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.