Daniel Gongu lasă liber fotoliul de consilier local şi preia sportul vrâncean. Vasile Istudor sau Viorel Necula ar putea ajunge în CL!

Daniel Gongu va reveni în fruntea DJTS Vrancea

Democrat-liberalul Daniel Gongu, cel mai tânăr membru din Consiliul Local Focşani, lasa scaunul de la CL pentru cel de director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS)Vrancea. “Mă întorc ca la mine acasă, cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă sportul vrâncean. Trebuie să recunosc că un ochi plânge şi altul râde. Eu m-am implicat mult în activitatea de la Consiliul Local”, spune viitorul director al DJTS. Chiar dacă admite că nu cunoaşte în amănunt toată situaţia din instituţia pe care o va manageria de acum încolo, după unirea dintre sport şi tineret, Gongu afirmă că este dornic de muncă. “La tineret nu cunosc chiar bine situaţia, decât la nivel teoretic, dar cred că trebuie investiţi nişte bani în taberele de la Galaciuc şi Coteşti”.

Incompatibil cu Consiliul Local Focşani

Potrivit legislaţiei în vigoare, funcţia pe care a obţinut-o Daniel Gongu este incompatibilă cu cea de consilier local aşa că el va trebui să îşi dea demisia din CL Focşani. “Încă nu am primit numirea, de la acel moment am zece zile la dispoziţie să renunţ la funcţie. Aşa că voi participa la o ultimă şedinţă de CL, în 28 iunie”, mai spune Gongu. Următorii pe lista consilierilor locali ai PDL sunt mediatorul Vasile Istudor şi administratorul de la SC Crinul Alb, Viorel Necula. Se pare că unul din cei doi va ajunge în CL, în locul lui Gongu: “Vom lua o decizie la finele acestei săptămâni. Chiar dacă avem o listă de la alegerile din 2008, au trecut trei ani de atunci şi, între timp, mai apar modificări în optica persoanelor care ar putea ajunge în CL”, a precizat Nicu Tănase, preşedintele PDL Focşani.

Futsal, handbal şi volei… mândria judeţului

Noul director considera că sportul vrâncean va avea rezultate bune la futsal, dat fiind faptul că echipa a ajuns până în finala Cupei României. Voleiul şi handbalul sunt şi ele sporturi cu perspectivă pentru Vrancea, fiind echipe de liga a doua naţională. Şi în echipa de fotbal este încrezător, dar realist şi conştient de faptul că e nevoie de mulţi bani pentru a se ajunge la performanţă. “Fotbalul e greu, e o echipă nouă, cei vechi au plecat, Florin Sararu, Valentin Toader, Cătălin Curteanu si Octavian Bucatrau, care erau pilonii echipei, au plecat. Au venit juniorii, ei sunt titulari acum. Nu sunt bani de promovare, au băieţii salarii de 400 de lei, cel mai mare e de 800 de lei şi cred că şi ăla e impozabil. Pentru performanţa în sport e nevoie de stimulente, atât pentru jucători cât şi pentru antrenori”.

“Adi Toma şi Aurel Pastia, cei doi antrenori ai echipei de fotbal, sunt convins că vor reuşi să facă treabă bună în ciuda lipsurilor materiele pentru că Direcţia de Sport nu poate finanţa echipe sportive”, susţine Gongu. Chiar dacă recunoaşte că bugetul alocat sportului din PIB este unul foarte mic, noul director, un aprig susţinător al partidului de guvernământ, susţine că “dacă ştii să iei cele mai bune măsuri, te descurci cu banii pe care îi ai”, a conchis democrat liberalul. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.