D.G.F.P. Vrancea a încasat 4,96% mai mult, faţă de programul de încasări bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a realizat în luna aprilie venituri bugetare în sumă de 55,98 milioane lei, cu 4,96% mai mult faţă de programul de încasări bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice.

In structură, pe bugete şi în cadrul bugetului de stat pe principalele impozite si taxe, situaţia privind realizarea veniturilor bugetare în luna aprilie, se prezintă astfel:

buget de stat – 24,26 milioane lei;
In structura veniturilor bugetului de stat, situaţia este următoarea:
• impozitul pe profit -5,67 milioane lei;
• impozitul pe venit – 10,48 milioane lei
• taxa pe valoarea adăugată -6,07 milioane lei
• rest venituri –2,04 milioane lei.

bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate -8,99 milioane lei;
bugetul asigurărilor sociale de stat -22,11 milioane lei;
bugetul asigurărilor pentru şomaj – 0,62 milioane lei.

Veniturile încasate în martie 2012 sunt similare cu cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut ( în martie 2011 încasările au fost de 55,96 milioane lei).
Creşteri semnificative faţă de perioada similară a anului precedent au fost înregistrate la bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate cu 14,51% şi la bugetul asigurărilor pentru şomaj cu 5,66%.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor care desfăşoară activităţile agricole din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat; cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor; exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, că au obligaţia de a depune formularul 221 “Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” , până vineri, 25 mai 2012.

În cazul unei activităţi pe care contribuabilul începe să o desfăşoare după data de 25 mai, declaraţia se depune în termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul începe să desfăşoare activitatea.

Astăzi şi mâine la Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă se desfăşoară cursul cu tema „Darea în plată. Executarea silită a titlurilor executorii provenite de la alte instituţii publice. Declararea stării de insolvabilitate”.

Cursul se adresează persoanelor cu atribuţii în activitatea executare silită de la nivelul următoarelor direcţii a finanţelor publice judeţene: Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

Agenda cursului cuprinde:
– Procedura de declarare a stării de insolvabilitate a debitorilor, persoane fizice şi juridice, ale căror venituri ori bunuri au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată ori nu au venituri ori bunuri urmăribile;
– Punerea în executare a titlurilor executorii provenite de la alte instituţii publice;
– Calculul de accesorii/dobânzi aferente titlurilor executorii provenite de la alte instituţii publice.

Participaţii la curs au obligaţia diseminării informaţiilor primite către colegii cu atribuţii în domeniu din cadrul direcţiei de care aparţin.
Lectorii cursului sunt specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală de Reglementare a colectării creanţelor bugetare

Comunicat primit de la D.G.F.P. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.