Cuziștii au dezbătut teme despre educația sexuală alături de un doctor, specialist în planning familial

Clubul IMPACT CNC, in parteneriat cu IMPACT Pedagogic, a derulat ultima etapa a proiectului „ Educatia- mai aproape de nevoile tinerilor”, eveniment realizat cu sprijinul Fundatiei Noi Orizonturi si Romanian American Foundation.

Ultima etapa din actiunea „ Educatia-mai aproape de nevoile tinerilor” s-a desfasurat duminica, 25 martie 2012, incepand cu orele 11:00, la cinematograful Balada din Focsani.
Elevii Liceului Pedagogic, care au acceptat invitatia la filmul „ Easy A”, o pelicula 2010, s-au putut bucura nu numai de atmosfera placuta, ci si de o discutie constructiva despre mesajul filmului, respectiv probleme ale tinerilor in ceea ce priveste educatia sexuala, metode contraceptive, problemele identitatii in cuplu, responsabilizarea deciziilor.

Domnul dr. Catalin Groza, specialist in planning familial si doctor in sexologie, a raspuns intrebarilor formulate de catre adolescenti si a atras atentia asupra riscurilor pe care le presupune lipsa de informare la varsta descoperirii sinelui si a ideii de cuplu. Doamna prof.dr. Teodora Bentz a dezbatut impreuna cu tinerii spectatori doua probleme sugerate de catre pelicula urmarita, falsa imagine sociala a adolescentului de astazi si nevoia de a ascunde prin comunicare complexele sale. Printre organizatori s-au numarat profesorii coordonatori ai cluburilor IMPACT CNC, dna. Loredana Diac si IMPACT Pedagogic, dna. Diana Burlacu.

Evenimentul a avut loc in cadrul programului „IMPACT- model de educatie extracurriculara nonformala in Romania”, implementat de Fundatia Noi Orizonturi, cu sprijinul Romanian American Foundation, in parteneriat cu Tara Vrancei, Asociatia „Focul Viu”, Casa de cultura „Constantin C. Giurescu” Odobești

Comunicat primit de la CNC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.