Cursuri de educație financiară susținute de bibliotecarii publici din România

* Programul de educație financiară BaniIQ, inițiat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România, va ajunge în comunități locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet, în România.

* Printr-un proiect pilot în care s-au înscris 9 biblioteci județene, informația financiară devine mai accesibilă comunităților locale.

Programul Biblionet în România anunță implementarea proiectului de educație financiară BaniIQ în cadrul bibliotecilor publice din țară, începând cu luna septembrie 2012.

Bibliotecarii județeni din nouă județe, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Vâlcea, participă în prezent la un curs de formare de formatori (TOT), susținut de către organizația Junior Achievement, și vor instrui, la rândul lor, bibliotecarii locali. În comunitățile locale, bibliotecarii vor organiza și susține cursuri cu participare deschisă pe teme precum planificare financiară, organizarea bugetului personal, modalități de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire sau investiții.

Parteneriatul Visa Europe, Junior Achievement și Biblionet pentru programul BaniIQ în cadrul bibliotecilor publice locale vizează accesibilizarea informației financiare și încurajarea interesului pentru o mai bună organizare a viitorului financiar al fiecăruia.

„Bibliotecile redevin centre active și implicate în comunitatea lor pe măsură ce oferă acces sporit la informații relevante. Suntem fericiți să dezvoltăm un nou parteneriat care folosește resursele bibliotecilor publice din România pentru a atinge comunitățile locale. Le mulțumim celor de la Visa Europe pentru inițiativă și sperăm să vedem acest proiect replicat în cât mai multe biblioteci din toată țara”, a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

Începând cu luna septembrie, bibliotecile județene vor susține la sediul lor un curs de educație financiară pentru 7 până la 10 bibliotecari locali din județ și vor planifica susținerea cursurilor destinate comunităților locale în cadrul bibliotecilor locale implicate.

Calendarul proiectului pilot presupune:

* Etapa 1: Curs de formare de formatori: septembrie 2012 pentru bibliotecarii județeni din cele 9 județe: Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Vâlcea.

* Etapa II: Cursuri de instruire a bibliotecarilor locali în fiecare din cele 9 județe: perioada septembrie – noiembrie 2012.

* Etapa III: Cursuri de educație financiară către comunitățile locale livrate de bibliotecile locale, cu sprijinul bibliotecilor județene: octombrie – decembrie 2012.

***

Despre proiectul Biblionet

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

Programul Biblionet include până în acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare și echipamente aferente și peste 2.175 de bibliotecari formați și își propune să atingă peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

Pentru mai multe informații despre program accesați: www.biblionet.ro

Despre proiectul BaniIQ

Programul de educație financiară BaniIQ este finanțat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și implementat de Junior Achievement România. Obiectivul programului este educarea publicului larg cu privire la produsele și conceptele financiare.

Pentru mai multe detalii www.baniiq.ro

Comunicat primit de la Romanian PR Agency

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.