Cristi IRIMIA: “Sunt şi rămân reprezentantul societăţii civile în demersul meu pentru o funcţie în administraţia publică locală”

O campanie electorală fără zvonuri e ca mâncarea fără sare… 🙂 Astfel că voi trata relaxat zvonurile pe care unii sau alţii încearcă să le lanseze în Focşani, pentru a decredibiliza candidatura mea. 😉 Prima dată s-a spus că sunt omul PDL-ului, pus să “rupă” voturi de la Decebal Bacinschi, după ce Alin Trăşculescu a declarat public că apreciază candidatura mea.

Apoi, după declaraţiile actualului primar, Decebal Bacinschi, şi ale preşedintelui PSD Vrancea, Marian Oprişan, de apreciere la adresa mea, s-a vorbit în unele medii că aş fi omul PSD-ului, pus să “rupă” din voturile lui Alin Trăşculescu.

Mă mir că nu se vorbeşte şi de faptul că aş avea OTV-ul pe poziţia 1 la telecomandă 🙂 şi că alături de fostul ofiţer de Armată Aurel Bâcu, mai ales că am absolvit Liceul Militar, voi încerca să pun mâna pe putere în Vrancea, dând o lovitură celor de la USL, respectiv ApV.

Realitatea este foarte simplă şi se rezumă precum în titlu: “Sunt şi rămân reprezentantul societăţii civile în demersul meu pentru o funcţie în administraţia publică locală“.

Am decis să candidez pentru a da un semnal public, de implicare, ca şi exerciţiu democratic util societăţii, mai ales în contextul evenimentelor din ultimii ani, când oamenii şi-au pierdut încrederea în preşedinţi de partide, simpli politicieni, miniştri ori funcţionari publici.

Nu mă interesează cărui candidat îi “fur” mai multe voturi, pe cine avantajează şi pe cine dezavantajează candidatura mea. Politicienii sunt liberi să facă orice calcule doresc, să folosească mediatic sau nu candidatura mea pentru a transmite alegătorilor ce vor ei. E libertatea lor să-şi construiască strategia politică pe care o doresc pentru a-şi atrage electoratul. Important este să nu mintă oamenii, prin declaraţii publice false, în ceea ce mă priveşte, pentru că atunci voi interveni pentru a pune lucrurile la punct.

Dar, până acum, cei mai importanţi actori politici locali, conform sondajelor (USL, PDL, PP-DD) au avut o atitudine echilibrată şi realistă în ceea ce priveşte candidatura mea şi au folosit cuvinte frumoase când a fost vorba de demersul meu. Pe rând, Alin Trăşculescu (preşedinte PDL), Decebal Bacinschi (primar PSD), Aurel Bâcu (preşedinte PP-DD Focşani) şi Marian Oprişan (preşedinte PSD Vrancea şi copreşedinte USL Vrancea) au spus, prin diverse formulări, că apariţia unui independent este binevenită, că mă apreciază în ceea ce priveşte pregătirea profesională, dar şi ca om, referindu-se la intenţiile mele de a face proiecte utile pentru Focşani.

Închei spunând răspicat că dacă voi câştiga vreo funcţie la alegerile din 10 iunie voi rămâne independent, aşa cum am candidat, pentru că eu răspund ca independent în faţa celor pe care i-am privit şi-i privesc în ochi de aproape două luni încoace. Pe de altă parte, am mai spus un lucru: incomod pentru politicieni, în sens util comunităţii, voi fi şi dacă voi obţine o funcţie publică pe 10 iunie şi dacă nu se va întâmpla acest lucru.

Iar Vrancea Media va trata echilibrat şi civilizat tot ce se va întâmpla în campania electorală, pentru că şi printr-o astfel de atitudine ne îndeplinim menirea de jurnalişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.