Cristi Irimia: ”Revin în presă, ca jurnalist!”

Dragi prieteni,

Am decis ca, începând de astăzi, să revin în presă, ca jurnalist activ, după mai bine de un an de când am hotărât să abandonez meseria pe care am practicat-o timp de 19 ani. Pe 22 iunie 2016 mi-a fost validat mandatul de consilier județean pe listele Partidului Național Liberal Filiala Vrancea, iar de atunci și până astăzi am lăsat deoparte meseria de ziarist, cu tot ceea ce presupune acest lucru (documentare, teren, conferințe, consemnarea unor puncte de vedere, redactare de articole etc.). Postările mele de atunci și până astăzi au intrat, mai degrabă, în sfera punctelor de vedere, ceea ce facem cu toții periodic, mai ales de când rețelele de socializare au luat o amploare nebănuită la un moment dat.

Meseria de jurnalist nu este incompatibilă cu postura în care mă găsesc astăzi (consilier județean, membru PNL). Oamenii de bună credință care mă cunosc vor interpreta corect demersurile mele, iar cei care sunt porniți într-o altă ”direcție” vor contesta oricum articolele pe care le voi scrie. De aceea le recomand ”adversarilor” să nu facă uz de ”lecții de moralitate” la adresa mea, pentru că-și irosesc timpul.

Deocamdată, revin ca jurnalist pe domeniul sportiv, în funcție de timpul disponibil urmând să acopăr și alte domenii. Activitatea mea va fi tot în slujba oamenilor, pentru că mi-a plăcut și-mi place să-mi pun acțiunile în folosul comunității din care fac parte, așa cum procedez în calitate de consilier județean/membru PNL Vrancea. (Cristi Irimia)

PS: Orice om care vrea să se implice în societate o poate face și sub forma unei activități de tip jurnalistic. În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, oricine poate solicita instituțiilor răspunsuri la întrebări. Ulterior, informațiile primite pot fi postate pe rețelele de socializare, așa cum se întâmplă, de altfel, de multe ori. Am făcut aceste precizări pentru a evita replici de genul că eu aș avea un avantaj dintr-o dublă postură: consilier județean/jurnalist. Oricine are acest ”avantaj”, indiferent de nume, funcție etc.

One Response to Cristi Irimia: ”Revin în presă, ca jurnalist!”

  1. Stana Georgescu-Apostu 17/07/2017 at 19:05

    Succes! Asteptăm articolele dumneavoastră in presă.Nu conteaza unde lucrăm, important este să slujim pentru Bine și Adevăr.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.