ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (I). Cristi IRIMIA: ”PSD, nu te mai oprești? N-a fost bună pentru Pedagogic, este bună pentru IȘJ Vrancea. Cer public consilierului local PSD Lauriana Ailincuței răspunsuri la câteva întrebări!”

PSD, prin ministrul Pop, a numit-o aseară inspector general al IȘJ Vrancea pe profesoara de Engleză Lauriana Ailincuței (foto), consilier local PSD, profesoară care în 2015 a fost demisă de la conducerea Liceului Pedagogic, după ce Ministerul a efectuat un control și i-a imputat managementul defectuos.

În calitate de consilier județean, îi adresez doamnei Lauriana Ailincuței câteva întrebări publice la care solicit răspuns în numele cetățenilor cărora le pasă de situația învățământului vrâncean. Pentru că este vorba de un interes public major legat de educație și învățământ, îi cer Laurianei Ailincuței să dea dovadă de transparență (așa cum a declarat azi la instalare) și să răspundă la întrebările de mai jos:

 1. Este adevărat că timp de 8 ani ați predat ca profesor ”necalificat” pentru că nu aveați studii superioare?
 2. Este adevărat că ați început Facultatea la U. ”Spiru Haret” în 1991 și v-ați luat licența abia peste 8 ani, în 1999, la a 3-a încercare?
 3. În 2015 ați fost propusă pentru demitere din cauza unui management defectuos la Liceul Pedagogic. Este adevărat că după controlul din ianuarie 2015 s-a propus revizuirea calificativului primit de dumneavoastră anterior?
 4. V-ați ales cu un dosar penal după demiterea de la Pedagogic? Care au fost acuzațiile?
 5. În ce stadiu mai este dosarul penal în care s-a început urmărirea penală pentru posibile fapte ce vizează activitatea de la Liceul Pedagogic?
 6. Este adevărat că firma SC Andrei Comimpex SRL, administrată de soțul dvs. a vândut formulare tipizate Liceului Pedagogic când erați director al instituției respective? Și dacă da, care a fost valoarea formularelor?
 7. În ce relații este familia dvs. cu un important procuror vrâncean care v-a soluționat inițial dosarul penal cu care v-ați ales în 2015?

PS: Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a dat o ordonanță favorabilă Laurianei Ailincuței într-un dosar penal, însă instanța de judecată a decis pe 23 mai 2017 desființarea ca nelegală a ordonanței și trimiterea dosarului la Parchet. Vom reveni cu detalii. 

Cristi Irimia, consilier județean PNL

INFO:

 

One Response to ȘCOLI CURATE, NU POLITIZATE (I). Cristi IRIMIA: ”PSD, nu te mai oprești? N-a fost bună pentru Pedagogic, este bună pentru IȘJ Vrancea. Cer public consilierului local PSD Lauriana Ailincuței răspunsuri la câteva întrebări!”

 1. rugby 05/09/2017 at 15:57

  Dl Irimia nui lasati sa acapareze toate structurile statului noi cei din Vrancea vam fi linga dv Dl consilier judetean care le aratati tovarasilor PSDsti ca asa e o democratie adevarata si trainica nu cum o doreste Oprisan cu clica lui.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.