Cristi Irimia: ”Oprişan intră în istorie dacă Focşaniul va deveni capitala regiunii Sud – Est”

Cristi Irimia Cratima zileiŞeful social-democraţilor vrânceni are şansa istorică să-și șteargă din bilele negre adunate în ultimii 15 ani dacă proiectul regionalizării va avea forma finală așa cum s-a vehiculat recent în presa centrală: cu Focșaniul capitală de regiune Sud-Est (Vrancea, Buzău, Brăila, Galați).

Orice s-ar spune și oricum ar replica adversarii săi politici, Oprișan va culege laurii scenariului de mai sus, în condițiile în care istoria a demonstrat că în capitalele țărilor, regiunilor etc. ajung mai mulți bani de la buget decât în alte localități. Este ceea ce s-ar putea întâmpla și cu Focșaniul.

Contestat de nenumărate ori datorită politicii sale și a faptului că Vrancea ocupă locurile din coada clasamentului la mulți indicatori economici, Marian Oprișan are șansa unică să arate că influența sa la București este reală, nu forțată. Iar dacă va reuși să facă din urbea de pe Milcov capitala regiunii, atunci el mai are o șansă: să facă din Vrancea ce nu a făcut în mai bine de 15 ani.

Sigur, având mai multe fonduri ”pe mână”, dacă Focșaniul va deveni capitală de regiune, Oprișan ar putea continua politica sa arhicunoscută, în materie de încredințare a unor lucrări firmelor ”prietene” etc. Însă aici rolul celor ”de pe margine” este să sesizeze organele în drept, dacă vor constata nereguli, iar magistrații să decidă dacă reclamațiile sunt reale.

Această paranteză este necesară, câtă vreme și acum Oprișan are pe rolul instanței un dosar legat de fonduri de la buget, utilizate în alt scop decât cel pentru care au fost acordate, conform acuzațiilor procurorilor DNA.

3 Responses to Cristi Irimia: ”Oprişan intră în istorie dacă Focşaniul va deveni capitala regiunii Sud – Est”

  1. Dan Dumitru 03/09/2013 at 22:22

    Suntem niște fricosi care nu avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.