Cristi IRIMIA: “De Sfintele Paşte sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos, nu sacrificarea mielului…” :) HRISTOS A ÎNVIAT!

Cristi Irimia Cratima zileiNu ştiu ce simt alţi oameni în noaptea Învierii, însă eu mă bucur că pot trăi din plin starea pe care Lumina Caldă o transmite creştinilor, lumină care vine din însăşi credinţa în Iisus Hristos, cel care „a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând”.

Este o noapte specială, un moment deosebit din an, moment care înseamnă mai mult decât o trecere în revistă a patimilor lui Iisus. N-ar fi rău să spunem că, de Sfintele Paşte, sărbătorim Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, aşa cum de Crăciun sărbătorim naşterea Domnului.

În nici un caz nu sărbătorim… mieii sacrificaţi sau iepuraşii care apar pe toate felicitările :), şi nici… pomana porcului, 😉 de Crăciun, atunci când rememorăm şi retrăim Naşterea Domnului. N-ar fi rău să facem această distincţie… pentru că Naşterea şi Învierea Domnului sunt evenimente denaturate de multe ori.

A simţi prin toată fiinţa fiorii momentului creştin reprezintă un „strop de aur” într-o mare de probleme cu care ne confruntăm zilnic. Fiorii ce străbat trupul creştinului nu trebuie „abandonaţi” după Sfintele Paşte, altfel cuvintele Domnului ar fi de prisos.

Aş încheia făcând referire la faptul că omul, în istoria sa, a încercat mereu să fie… mai mult decât este. Şi, ce este până la urmă? O fiinţă creată! Nu un creator. Să nu uităm asta, indiferent de momentele din viaţa noastră, mai bune sau rele. Omul n-a putut crea nimic, niciodată, (doar a descoperit câte puţin din minunata creaţie a lui Dumnezeu).

Omul s-a jucat uneori cu oiţa Dolly, cu nişte atomi printr-un tunel în Elveţia sau cu alte lucruri pe care le-a putut testa… De creat, însă, doar Dumnezeu a creat. Să dăm aşadar lui Dumnezeu, ce este al Său, iar noi să sperăm în mila Sa, cu multă credinţă, nădejde şi dragoste în suflete.

Hristos a înviat!

Alături de echipa Vrancea Media / Vrancea Media TV vă urez să aveţi parte de sărbători luminate de sacrificiul Domnului nostru Iisus Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE