Cristi IRIMIA, consilier județean PNL: ”Voi verifica dacă lucrările suplimentare din Sud se vor face pe banii focșănenilor. Muncitorii de la VEGA arată spre proiectantul Costeanu, Primăria arată către VEGA”.

asfalt spart Sud strada Vega Parcare Sud asfalt spart 1

În urmă cu câteva zile am primit prima sesizare în noua mea calitate de consilier județean. Astfel, am fost informat că pe strada Aleea Echității din Sud, lângă blocul I 16, muncitorii de la VEGA sparg asfaltul pus chiar în acest an.

Am fost la fața locului și am discutat cu echipa de muncitori care lucra acolo, aflând că sunt probleme în mai multe zone din cartier, fiind nevoie de intervenții în 18 zone unde nu s-au făcut scurgeri pentru apa de ploaie.

Am luat legătura telefonic și cu inginerul George Chiriac, care mi-a transmis că se fac lucrări pentru ca apa să se poată scurge, fiind vorba de 7 zone, nu de 18. ”Aceste zone de scurgere nu au fost proiectate inițial. Am fost acum câteva zile cu proiectantul Ion Costeanu, de la firma Est Consulting, pe teren, și ulterior s-a dat drumul la lucrări de refacere. Au fost probleme după ploi, apele nu aveau unde să se scurgă”, a precizat inginerul Chiriac.

Cum ieri s-a făcut recepția lucrărilor la cartierul Sud, astăzi Primăria a organizat o conferință de presă în care a prezentat lucrările făcute. Evident, am ridicat problema asfaltului ”bombardat” după ce a fost pus în urmă cu câteva luni și m-am interesat cine va plăti pentru eroarea de proiectare sau pentru neexecutarea canalelor de scurgere de prima dată.

Cristi Irimia consilier VMRăspunsul primit a fost vag, inițial. Ulterior, mi s-a spus că s-au proiectat scurgerile pentru apa de ploaie, însă acestea nu au fost executate inițial, iar VEGA va suporta costurile în perioada următoare, pentru realizarea canalelor de scurgere. Mă voi asigura în continuare că lucrările nu vor fi efectuate din banii focșănenilor.

(Cristi IRIMIA, consilier județean PNL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE