Cristi Irimia, consilier județean PNL: ”Sistemul de transport urban din Focșani trebuie regândit”

Cristi Irimia la dezbatere publica 29 iunieAstăzi am participat la dezbaterea publică de la Primărie, privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care are ca obiectiv principal crearea unui sistem de transport urban durabil şi modern, care să susțină dezvoltarea economică prin creșterea accesibilității pentru populație și pentru transportul de mărfuri.

La evenimentul la care am reprezentat Partidul Național Liberal, au fost prezenți și reprezentanții firmei Sigma Mobility Engineering din Pitești, cea care va elabora planul de mobilitate pentru Primăria Focșani, precum și o serie de transportatori locali și județeni.

Prin Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, actualizată în anul 2013, Planul de Mobilitate Urbană reprezintă o parte componentă a Planului Urbanistic General al unei localităţi.

În sală nu s-au aflat consilierii locali aleși pe listele PSD, cei care, prin vocea liderului Marian Oprișan, abia așteaptă să se apuce de lucru, dar nu pot din cauza neconstituirii CL Focșani. Să înțeleg că dezbaterea publică de astăzi nu i-a interesat pe nici unul din cei 9 consilieri PSD?

În cadrul dezbaterii i-am solicitat directorului de la Transport Public, Ion Diaconu, să ofere informații despre 3 probleme:

  1. Care sunt principalele probleme care au fost sesizate de călători în ultimii ani?
  2. În ce zone din oraș infrastructura pune probleme mijloacelor de transport ale societății pe care o conduceți?
  3. Ar fi util un sens giratoriu în Centru, la BIG, din punctul dvs. de vedere?

Pe scurt, răspunsurile primite au fost următoarele:

  1. Problema atitudinii șoferilor și problema stațiilor de unde se îmbarcă oamenii.
  2. În zonele în care există curbe strânse, dar și în stațiile în care taximetriștii ocupă locurile microbuzelor TPL.
  3. Da, însă trebuie analizată această idee din mai multe puncte de vedere.

Reprezentații firmei din Pitești s-au referit la calitatea vieții din punct de vedere al mobilității, la locurile de parcare, zonele semaforizate și alte multe aspecte pe care le vor avea în vedere. Totodată, s-au cerut date despre transportul public și despre o serie de indicatori socio-economici din Focșani.

primar Rastoaca David Chirita dezbatere participanti primarie transport

Comisarul șef Daniel Fătu, șeful Poliției Rutiere, s-a referit la siguranța în trafic, la trecerile de pietoni, neacordarea de prioritate, a solicitat stații de transport public dotate cu alveole și diferențiate (transport public comun în oraș, transport județean).

Tot Daniel Fătu a opinat că este de dorit să crească numărul de sensuri giratorii din Focșani, mai ales pe DN 2 – E 85, la ieșirea spre Golești și la intersecția Anghel Saligny cu strada Cotești, spre pasajul Vâlcele.

Cristi Irimia consilier VM(Cristi IRIMIA, consilier județean PNL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.