Cristi IRIMIA: ”Adevărul despre Cătălin Toma și Marian Oprișan. PSD este disperat că va pierde alegerile locale”

Irimia Toma Stefan si Alin Dobre

FOTO: Cristi Irimia, Cătălin Toma, Ion Ștefan și Alin Dobre (de la stânga la dreapta).

Am anunțat pe 25 aprilie a. c. că am acceptat invitația profesorului Cătălin Toma, de a face parte din echipa sa de consilieri județeni, candidând pe listele Partidului Național Liberal la alegerile locale din 5 iunie. Am explicat de ce am acceptat invitația (detalii AICI)  și, recent, am început campania electorală alături de colegii din PNL, listele de consilieri județeni fiind modificate radical față de perioada când președinte PNL era Nini Săpunaru.

În ultimele zile, am constatat mai multe tentative de manipulare a alegătorilor, făcute direct sau indirect, cu știință sau neștiință, ținta fiind decredibilizarea profesorului Cătălin Toma și, indirect, a echipei de consilieri pe care președintele PNL a format-o.

Ce se dorește de fapt? Afectarea imaginii lui Cătălin Toma prin insinuarea că Oprișan are o înțelegere cu el, cu privire la campania electorală și la alte aspecte ce țin de viața politică locală.

Voi demonta această teorie prin câteva chestiuni ce țin de logică…

  1. Dacă liderul PNL ar fi fost un adversar insignifiant, ar fi fost neglijat, nu atacat. Dar PSD se teme de Cătălin Toma.
  2. Diversiunile sunt specifice dictatorilor care simt că pierd din putere. La fel se întâmplă și în acest caz.
  3. Zilnic, de câteva săptămâni, sunt în preajma noilor mei colegi din PNL și lângă profesorul Cătălin Toma și știu cât de mult se muncește pentru ca PNL să redea oamenilor încrederea că se poate face și o altfel de administrație județeană.
  4. Faptul că profesorul Cătălin Toma i-a mulțumit acum 2 ani, la Jariștea, lui Oprișan, pentru susținerea unui proiect local, arată că Toma este un om civilizat care are bun simț. Ține de diplomație să fii respectuos chiar și atunci când cel în cauză, Oprișan, are în fișa postului să susțină proiectele locale de infrastructură.
  5. PNL a atacat în instanță hotărârea BEC Focșani, de a admite candidatura lui Cristi Misăilă (PSD) la Primăria Focșani, deși 800 din semnăturile obținute de candidatul PSD pe listele de susținere, din cele 1066) nu respectă condițiile de formă stabilite prin HG 1/2016.(Instanța a respins acțiunea PNL însă Curtea Constituțională a dat dreptate PNL, indirect, prin decizii luate recent, raportate la spețe similare celei de la Focșani).

Cel mai important argument, până la urmă, este legat de persoana mea:

Pentru ca Oprișan să aibă o înțelegere cu Cătălin Toma, ar fi trebuit ca Oprișan să aibă o înțelegere cu mine sau Cătălin Toma să evite să mă cheme să fac parte din echipa lui de consilieri județeni. Lucruri care nu s-au întâmplat pentru că eu nu am nici o înțelegere cu Oprișan.

Sunt același om de acum 14 ani (vezi imaginile VIDEO de mai jos, detalii și AICI), în raport cu președintele PSD Vrancea. Nu m-am schimbat și cei care mă cunosc știu asta foarte bine. Cum Oprișan are de 14 ani un cui împotriva mea și Cătălin Toma știe asta, e logic că nu m-ar fi invitat în PNL dacă ar fi avut planuri ascunse cu baronul.

Ba, mai mult, profesorul Toma m-a chemat în PNL și pentru a ajuta la creșterea scorului liberalilor în  alegeri, în detrimentul PSD, știut fiind faptul (din sondajele PNL și de la alegerile din 2012), că am un procent important în opțiunile electoratului. M-a chemat, așadar, în echipa PNL, ca să batem PSD-ul împreună. Ar fi fost de acord Oprișan cu venirea mea în PNL, dacă ar fi avut o înțelegere cu Toma? Niciodată! Oprișan este un dictator prin excelență, care vrea să controleze totul și nu ar fi acceptat vreodată ca eu să fiu chemat în PNL dacă avea planuri ascunse cu Toma.

Sunt argumente logice și de bun simț… Iar timpul va dovedi faptul că atacurile mediatice din această perioadă, la adresa profesorului Cătălin Toma, sunt doar manevre electorale specifice sforarilor care fac jocurile PSD. (Cristi IRIMIA)

One Response to Cristi IRIMIA: ”Adevărul despre Cătălin Toma și Marian Oprișan. PSD este disperat că va pierde alegerile locale”

  1. vorel 13/05/2016 at 20:33

    Oprisan are o intelegere ascunsa cu ALDE Cel Mare, care pretinde ca este cel mai veritabil liberal care a facut jocuri de glezne in fata lui Marian. De aia a devenit vicepresedinte CJ pentru ca s-a vandut din start baronului in detrimentul aliantei facute cu PNL in 2012 si tradandu-l pe Sapunaru cu tot cu pantaloni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.