COPII SECHESTRAȚI de statul finlandez. Senatorul Cătălin Toma cere Guvernului să ia atitudine față de situația dramatică prin care trece familia medicului român Camelia Smicală

Copiii medicului român Camelia Smicală trebuie să revină lângă mama lor”, acesta este titlul declarației politice depuse la Senatul României de către liberalul Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea. Iată intervenția avută de senatorul vrâncean, pe 7 noiembrie, cu 4 zile înaintea mitingului de susținere a Cameliei Smicală, din fața Ambasadei Finlandei din București:

Asistăm de aproape doi ani de zile la drama medicului român Camelia Smicală, care lucrează în Finlanda și căruia i-au fost luați copiii din casă și duși în centre de plasament. Frații Mihai (de 10 ani) și Maria (de 11 ani) au fost despărțiți în mod brutal de mama lor, după cum s-a putut vedea și pe imaginile filmate chiar în timp ce minorii erau târâți efectiv din casa în care locuiau.

Ulterior, cei doi copii au cerut de mai multe ori să fie lăsați să revină alături de mama lor, același lucru fiind solicitat și de medicul Camelia Smicală. În zadar, însă, pentru că autoritățile finlandeze au invocat tot felul de motive pentru a nu permite mamei să-și crească copiii. O mamă care se bucură de o reputație foarte bună în fața pacienților săi și care nu înțelege de ce instituțiile de resort se opun reunirii familiei.

Ca oameni, ca români… trebuie să cerem ministerelor de resort de la noi din țară să intensifice demersurile legale pe lângă autoritățile din Finlanda, pentru revenirea cât mai rapidă a copiilor lângă mama lor.

Statul român este obligat să-și protejeze cetățenii aflați în Diaspora și să facă toate demersurile pentru ca drepturile acestora să fie respectate. Suferința medicului Camelia Smicală trebuie să fie suferința tuturor românilor, pentru că nu există durere mai mare pentru o mamă să nu-și poată crește copiii.

Situația este cu atât mai gravă cu cât băiatului Mihai i s-a transmis „fără să existe în prealabil un consult de specialitate, că are ADHD şi va primi tratament medical“, după cum a anunțat chiar mama lui pe o rețea de socializare.

În aceste condiții, România trebuie să acționeze cât mai urgent și nu trebuie să-și abandoneze sub nici o formă cetățenii aflați la muncă în alte țări. Ministrul Românilor de Pretutindeni are datoria să se implice mai activ în cazul medicului Camelia Smicală, astfel încât copiii să revină acasă cât mai repede”.

Vă mulțumesc!
Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea, Circumscripția 41.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.