Consiliul pentru Combaterea Discriminării va analiza afirmaţiile profesorului Florian Tudose la adresa femeilor

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora, a fost invitată marţi, 8 martie 2011, la sediul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). “Am primit din partea instituţiei invitaţia de a susţine, cu argumente, sancţionarea manifestărilor publice împotriva demnităţii femeii, împotriva discriminărilor şi susţinerea necesităţii înlăturării stereotipurilor de gen.

În speţă, este vorba de reacţia domnului profesor Florin Tudose, care a afirmat public, la începutul lunii februarie, că România are nevoie de o lege care să-i oblige pe moderatorii de televiziune, în special pe femei şi pe comentatorii politici, să treacă printr-un examen psihiatric, înainte de a intra pe sticlă.

Şi atunci, şi acum, am considerat declaraţia domniei sale ca fiind iresponsabilă, care aduce grave prejudicii de imagine doamnelor şi domnişoarelor care lucrează în mass-media şi femeilor în general, constituind şi un atac asupra presei româneşti”, a declarat Cristina Ancuţa Pocora.

Deputatul PNL a solicitat CNCD, prin intermediul unui comunicat oficial, la momentul ieşirii publice a domnului Florin Tudose, sesizarea instituţiilor abilitate să acţioneze şi să sancţioneze astfel de manifestări, de natură să conducă la perpetuarea stereotipurilor conform cărora femeia este inferioară, iar locul ei nu este în mijlocul dezbaterilor din spaţiul public.

Astfel de abordări, din partea unor persoane care au acces la canalele de comunicare în masă, sunt extrem de dăunătoare pentru întreaga noastră societate. Cristina Ancuţa Pocora consideră că astfel de manifestări nu sunt singulare în peisajul public românesc. “Din păcate, în ultima perioadă, femeile au devenit, cu predilecţie, ţinta atacurilor, indiferent de zona în care ele activează, fapt pe care-l consider extrem de grav.

Lista cu exemple de personalităţi din sfera politică, dar şi din afara acesteia, este sufiecient de lungă pentru a considera că ne aflăm în faţa unui fenomen de discreditare a femeilor. În acest context, salut reacţia promtă a CNCD la solicitarea mea de a se lua măsuri împotriva acestor manifestări, reacţie pe care o consider ca fiind una de normalitate”, a completat deputatul liberal.

Informatii primite de la www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.