Consiliul Judeţean Vrancea este acuzat de Curtea de Conturi a României de plăţi nejustificate! Oprişan & Co. reacţionează!

Dupa ce Curtea de Conturi a Romaniei a publicat faptul ca institutia condusa de Marian Oprisan a efectuat plati nejustificate catre firma care reabiliteaza Prefectura Putna (vezi AICI raportul Curtii de Conturi, pagina 15 din documentul PDF atasat), CJ Vrancea a venit cu un drept la replica pe care il publicam integral:

“Institutiile guvernamentale continua sa fie parte a jocului politic si demonstreaza acest lucru cu fiecare ocazie! Astfel, intr-un raport postat pe site-ul oficial, Curtea de Conturi a Romaniei a acuzat, in mod fals, inexplicabil si total nejustificat, Consiliul Judetean Vrancea de efectuarea unor plati nejustificate catre compania care reabiliteaza imobilul Prefectura Putna.

Acuzele formulate de Curtea de Conturi si preluate fara nici un fel de discernamant de catre mass-media locala, sunt nefondate si rau intentionate, deoarece in urma controlului efectuat auditorii au lamurit, impreuna cu specialistii din CJ Vrancea, toate aspectele economice. Prin urmare, in urma controlului din 2009 al Curtii de Conturi, in sarcina administratiei publice judetene nu s-a retinut nici un astfel de prejudiciu, in speta invocata mai sus.

Dovada faptului ca administratiei publice judetene nu i-a fost imputat un astfel de prejudiciu o constituie chiar documentul final intocmit de auditorii din cadrul Camerei de Conturi Vrancea. In aceste conditii se impune, firesc, intrebarea: „De ce a dat publicitatii Curtea de Conturi a Romaniei un document care contine date si informatii contrare concluziei oficiale a controlului efectuat la Consiliul Judetean Vrancea?”.

Cel mai probabil ca publicarea acestor date face parte din planul de denigrare a administratiei judetene din Vrancea ca urmare a faptului ca aceasta nu este pe placul conducerii portocalii a Romaniei. Din pacate aceste atacuri sub centura pe care institutiile centrale ale statului le aplica administratiilor locale, care nu le sunt prietene, sunt preluate fara nici o urma de indoiala de mass-media locala, avida doar de scandal si de subiecte „tari” in care personajul central sa fie institutia Consiliul Judetean sau Presedintele Marian Oprisan.

Acelasi comportament l-au avut ziaristii si in cazul mai sus prezentat. Fara a le păsa unde este adevarul, acestia s-au grabit să înhaţe „nada” ca „subiectul” de presa sa nu fie preluat de concurenta. Aceasta este, pe scurt, „povestea” fabricarii unui balon de sapun care se sparge la prima adiere de adevar! Stimati ziaristi, in sarcina Consiliului Judetean Vrancea Curtea de Conturi nu a retinut nici un fel de prejudiciu legat de reabilitarea Prefecturii Putna!

Acesta este adevarul gol golut. La fel de adevarat este faptul ca reabilitarea Prefecturii Putna nu este pe placul adversarilor politici ai Presedintelui Consiliului Judetean Vrancea iar acestia, probabil, nu vor precupeti nici un efort de a inventa fel de fel de povesti menite sa discrediteze un demers nobil – salvarea de la dezastru a unei cladiri de patrimoniu. La fel de deranjati au fost dusmanii si cand administratia judeteana, condusa de Marian Oprisan, a renovat Teatrul municipal „Maior Gh. Pastia” sau cand aceiasi echipa a construit doua cartiere ANL in municipiul Focsani si alte cateva in Adjud, Panciu si Odobesti.

Din aceste considerente Presedintele Marian Oprisan face apel la resposabilitate in randul colegilor din mass-media si solicita solidaritatea acestora in chestiunile de interes judetean! Haideti sa incetam sa aruncam cu noroi doar in cei care fac ceva pentru comunitate! Prin publicarea acestui apel, netrunchiat, putem considera că se face un prim pas in acest demers de reabilitare a adevărului.

Biroul de presă al CJ Vrancea

3 Responses to Consiliul Judeţean Vrancea este acuzat de Curtea de Conturi a României de plăţi nejustificate! Oprişan & Co. reacţionează!

 1. Sandu 17/03/2011 at 19:03

  Oprisan il acuza pe Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi, ca e portocaliu.

  Răspunde
 2. Pingback: Grăbite, c-un rasist | Blog de Vrancea

 3. petrescu 23/03/2011 at 20:10

  Nu va lega-ti de presedintele Oprisan , DOAR DATORITA DANSULUI Vrancea mai exista!! S-a sacrificat pentru judetul asta de tampiti, nu are casa si masa ca toti ceilalti, tot ce a facut ,este spre binele vrancenilor.Sa nu indrazniti sa-l atacati caci este un om fara de cusur! Doar dansul mai poate salva situatie grea prin care trece tara!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.