Consiliul Judeţean ne îndeamnă “Să păstrăm Vrancea curată”

Sub sloganul “Să păstrăm Vrancea curata”, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea lucreaza la un proiect de gestionare a deşeurilor din judeţ. În lupta cu gunoaiele judeţului au fost antrenaţi şi numeroşi tineri , elevi ai liceelor vrâncene. Programul îşi propune să închidă cinci depozite de deşeuri din mediul urban şi 200 în mediul rural. “La nivelul judeţului se vor închide şi igieniza cinci depozite din oraşe şi 200 din mediul rural. Există totuşi o problemă pentru că autorităţile pe linie de mediu le-au declarat închise la Bruxelles iar acum noi nu putem să folosim din aceşti bani în sensul ăsta, dar sunt convinsă că vom găsi soluţii pentru a le curăţa şi împrejmui”, a spus Daniela Negulescu, managerul de proiect.

Aceasta a mai spus şi că depozitul de la Haret mai are o perioadă de funcţionare până în 2017. Până la finalul anului, cei care se ocupă de implementarea proiectului spera să reuşească să facă toate achiziţiile de care au nevoie pentru bună desfăşurare a acestuia. “Speram să putem face achiziţiile si să trecem la treabă. Licitaţia pentru audit s-a desfăşurat dar nu s-a prezentat nimeni, poate din cauza cerinţelor mari”, a mai adăugat Daniela Negulescu. Contractul de audit va fi scos la licitaţie din nou, marţea viitoare, pe SEAP şi are o valoare de 52 de milioane de lei.

“Trebuie să respectăm natură, ea nu greşeşte niciodată”

Vicepreşedintele CJ Mircea Diaconu a vorbit astăzi tinerilor care au participat la întâlnirea de la Consiliul Judeţean despre încrederea pe care el o are în puterea lor de a “curăţa” planeta. “Influenţa cea mai mare asupra populaţiei o au tinerii care trebuie să înţeleagă că trebuie să respectăm natura pentru că natura nu greşeşte niciodată”, a spus astăzi Mircea Diaconu. Vicepreşedintele CJ le-a mai cerut tinerilor să fie reporteri pentru un judeţ curat, asta poate şi pentru că timp de un an de zile, aceştia s-au arătat parteneri de nădejde. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.