Consiliile Judeţene din România şi Consiliile Raionale din Republica Moldova identifică soluții pentru o mai bună cooperare

Oprisan Antonescu si Ponta la UNCJRUniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) organizează vineri, 4 aprilie, ora 13.00, la sala Constantin Stere din Senatul României, o întâlnire cu Asociația ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” și Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova.

Întâlnirea din data de 4 aprilie 2014 are ca temă de dezbatere ”Armonizarea şi aprofundarea relaţiilor de colaborare între Consiliile Judeţene din România şi Consiliile Raionale din Republica Moldova în contextul procesului de integrare europeană”.

Totodată, în cadrul întâlnirii, va avea loc și semnarea unui Acord de colaborare între Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova și Asociația ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”.

Demersurile UNCJR legate de colaborarea cu autoritățile raionale din Moldova se circumscriu politicii Guvernului României de susținere a parcursului european al Republicii Moldova.

UNCJR este un susținător activ al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. La Adunarea Generală UNCJR din aprilie 2013 a fost semnat acordul de parteneriat cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova, iar la Consiliul Director din luna octombrie 2013 președintele UNCJR, domnul Marian Oprișan a propus găzduirea unui birou al UCRM în sediul UNCJR de la Bruxelles. Din data de 13 noiembrie 2013, biroul Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova a devenit funcțional în cadrul sediului UNCJR Bruxelles.

”Deschiderea unui birou al Consiliilor Regionale din Republica Moldova la Bruxelles este un eveniment istoric, iar faptul că UNCJR a pus la dispoziție spațiul necesar funcționării acestuia este dovada clară a susținerii pe care o acordăm parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat, la data respectivă, domnul Marian Oprișan, președintele UNCJR.

Asociația ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” reunește 26 unităţi teritorial administrative din Republica Moldova și 3 Consilii Județene din România (Iași, Prahova și Vaslui). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași.

Misiunea asociației se înscrie în Obiectivul de Convergență al Uniunii Europene, iar obiectivul asociației pe parcursul anului 2014 este acela ca fiecare departament din fiecare raion din Republica Moldova să fie implicat cel puțin într-o acțiune comună cu omologii săi din partea dreaptă a Prutului.

La întâlnirea de vineri, 4 aprilie 2014, vor participa președintele UNCJR, domnul Marian Oprișan, președintele UCRM, domnul Ghenadie Cazacu, președinții Consiliilor Raionale membre ale Asociației ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”, alți invitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.