Consilierii locali PNL de la Mărășești au votat împotriva majorării tarifelor la apă, canal și gunoi, în timp ce PSD și ALDE au fost de acord ca oamenii să plătească mai mult

În ședința ordinară a Consiliului Local Marasesti din 31 august 2017 au fost supuse aprobarii proiectele de hotarari privind majorarea tarifelor pentru serviciul de salubritate si a serviciului public de apa si canalizare, serviciu gestionat de CUP SA pentru cetatenii orasului Marasesti.

În urma discutiilor, consilierii PSD si ALDE au votat pentru mărirea cu 54% a pretului la gunoi si cu peste 130 % in urmatorii 5 ani pentru tariful la apa si canal. Cei 5 consilieri PNL au votat impotriva scumpirii tarifelor, iar pe 15 septembrie i-au cerut oficial, primarului Chitic, să propună un nou proiect privind anularea HCL din 31 august.

,,Sunt ingrijorat de modalitatea in care s-au facut aceste modificari de tarife. Este o incalcare grava a legii 52/2003, privind transparenta decizionala. Aceste modificari de tarife trebuia facute cu consultarea asociatiilor de proprietari si a cetatenilor orasului Marasesti. Atat ILGO Marasesti cat si CUP SA trebuiau sa vina cu un program managerial foarte clar, cu motive intemeiate de modificare a preturilor. Nu cred ca este oportun sa marim pretul la utilitati pentru a plati salarii foarte mari. Populatia orasului Marasesti nu poate suporta astfel de tarife si se va ajunge la un blocaj.

In ceea ce priveste serviciul de salubritate, estimez ca aproximativ 45% din populatia orasului nu are contract cu SC ILGO SA Marasesti pentru acest serviciu. Toti cetatenii trebuie sa beneficieze de acelasi tratament pentru serviciul de utilitate publica. Cheltuielile foarte mari cu salariile, la CUP SA, sunt suportate din tariful pentru apa si canal, tarif pe care populatia trebuie sa-l plateasca. Majorarea pretului apei si canalului trebuie gandita pe baze solide, discutata cu cetatenii si nu pentru a umple buzunarele unor angajati cu functii inalte. Sper ca Primarul orasului Marasesti si Consilul Local Marasesti sa ia act de aceste contestatii pe care PNL Mărășeși le face si sa puna in dezbatere publica reală problematica utilitatilor publice in interesul cetatenilor orasului Marasesti’’a precizat Daniel Drăgan, presedintele organizatiei PNL Mărășești. (Leo M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.