Concert festiv cu Orchestra UNIREA, la Ateneul Pastia

Concertul Orchestrei de Cameră UNIREA dedicat Zilei Unirii Principatelor Române va avea loc luni, 23 ianuarie, cu începere de la ora 19:00 la Sala mare a Ateneului Popular “Mr Gh.Pastia”. Solist invitat va fi Horia MAXIM – pianist concertist, profesor de pian la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, un artist legat oarecum de oraşul nostru prin faptul că a început studiul pianului la Focşani sub oblăduirea profesoarei Noelia Prisecaru.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist – colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din Romania, sub bagheta unor prestigiosi dirijori – cât si ca partener al unor importanti interpreti români şi străini, în diferite ansambluri camerale. Laureat al multor concursuri nationale si internaţionale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio si televiziune, interpretând, printre altele, un numar semnificativ de lucrări în primă audiţie.

În prima parte a concertului orchestra va debuta cu lucrarea Mihai Viteazul – 5 tablouri simfonice de Tiberiu OLAH apoi Concertul pentru pian nr.11 în Fa major K.413 de Wolfgang Amadeus MOZART. Partea a doua a concertului va debuta cu “Huţulca” – Joc popular de Paul CONSTANTINESCU şi se va încheia cu o bijuterie romantică a compozitorului german Felix Mendelssohn Bartholdy: Simfonia nr.4 în La major op.90 (Italiana).

Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Vincent GRŰGER.

Biletele au pretul de 30 lei, respectiv 15 lei (redus).
Se pot procura si abonamente pentru perioada ianuarie – iunie :
– 100 lei pentru toate 5 concerte
– 80 lei pentru oricare 4 concerte
– 70 lei pentru oricare 3 concerte

DIRECTOR, Valentin Gheorghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.